FLORIN CÎŢU: "Nu cred că au fost falsificate datele care au stat la baza rectificărilor bugetare"

M.I.
Politică / 15 ianuarie 2017

Florin Cîţu (Sursa foto: Facebook)

Florin Cîţu (Sursa foto: Facebook)

Senatorul liberal Florin Cîţu nu crede că au fost falsificate datele care au stat la baza rectificărilor bugetare, însă este important ca Ministerul fondurilor europene să explice estimarea de creştere a veniturilor cu 1 miliard de lei în luna decembrie anul trecut.

Cîţu a scris pe blogul său: "În opinia mea nu cred că au fost falsificate datele care au stat la baza rectificărilor bugetare. Totuşi, este important ca Ministerul fondurilor europene să explice estimarea de creştere a veniturilor cu 1 miliard de lei în luna decembrie 2016".

Fiecare rectificare bugetară trebuie să fie tratată cu responsabiliate transparenţă şi imparţialitate, a mai declarat Florin Cîţu.

Senatorul liberal a afirmat: "Această experienţă din 2016 cu cele două rectificări bugetare, mai ales ultima, arată că este necesar ca fiecare rectificare bugetară să fie tratată cu responsabiliate, transparenţă şi imparţialitate. Ca să nu mai genereze ce a generat rectificarea din noiembrie 2016 la câteva luni după".

Acesta consideră că Dacian Cioloş trebuie să explice decizia de oportunitate care a stat la baza rectificării bugetare din 23.11.2016.

Senatorul a precizat: "Rectificări bugetare eronate, pozitive sau negative, există în toată lumea. Asta pentru că nimeni nu poate estima viitorul perfect. Mai ales în economie. Deciziile luate pe baza acestor estimări în vederea rectificărilor bugetare,pozitive sau negative, sunt luate de oameni de stat. De aceea consider că premierul Dacian Cioloş trebuie să explice decizia de oportunitate care a stat la baza rectificării bugetare din 23.11.2016. Dansul poate explica ce s-a întâmplat la fondurile europene şi de ce au fost crescute cheltuielile la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice cu 1.25 miliarde lei şi la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu 1.1 miliarde lei".

Partidul Social Democrat (PSD) erau informaţi asupra execuţiei bugetare la zi, potrivit lui Florin Cîţu.

Senatorul a mai scris: "Din punctul meu de vedere nu există rea credinţă sau transmiterea şi elaborarea unor informaţii publice în sensul legii răspunderii ministeriale. Cele două rectificări făcute în 2016 au fost aduse la cunştiinţă tuturor factorilor implicaţi în procesul de elaborare şi gestionare a bugetului consolidat. Inclusiv a celor polititci. Mai mult decât atât, PSD, partidul care acuză, a avut secretari de stat la minsterul de finanţe şi erau informaţi asupra execuţiei bugetare la zi".

Acesta consideră că expresiile de genul "gaură la buget" nu sunt benefice nici măcar din punct de vedere politic, "ele generând foarte multă confuzie şi mai ales neîncredere tuturor partenerilor noştri", conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Puzzle : Tehnocrații ș-0 băgat RECTIFICAREA în gaură

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb