FLORIN CÎŢU:  "PSD şi-a bătut joc de România în 2017 şi o va face şi în 2018"

D.I.
Politică / 11 februarie 2018

Florin Cîţu (Sursa foto: Facebook)

Florin Cîţu (Sursa foto: Facebook)

Preşedintele Comisiei economice din Senat, senatorul PNL Florin Cîţu, a declarat ieri că PSD "şi-a bătut joc de România în 2017" şi continuă şi în 2018.

Referitor la programul de guvernare al PSD, Cîţu a afirmat într-o postare pe Facebook: "Are PSD program de guvernare şi pentru criza economică în care ne-a aruncat? Dragnea, Vâlcov, PSD şi-au bătut joc de România în 2017. O vor face şi în 2018. Are PSD un plan pentru criza economică care urmează? Doar taxe şi accize mai multe şi mai mari. Ma uit la cum au "administrat" perioada de creştere economică şi mă îngrozesc".

De asemenea, Cîţu a enumerat câteva date economice pe care "Dragnea, Vâlcov şi PSD nu le vor discutate public, după 12 luni de guvernare ticăloasă".

Astfel, Florin Câţu afirmă: "Datoria publică a crescut în perioada ianuarie - octombrie 2017 cu 19.4 miliarde lei. În octombrie 2017 datoria publică de 352.8 miliarde lei, adică 41.9% din PIB (sursa MFP). Costul la care se împrumută statul s-a dublat în 12 luni. Dragnea, Vâlcov, PSD au împrumutat mai mult şi mai scump!!! Cel mai mare preţ din 2015 (sursa MFP si BNR). Asta într-o perioadă când economia "duduie". (România se împrumută mai scump decât ţări cu datorie publică dublă ca procentaj PIB. Cel mai scump din UE, după Grecia)".

Totodată, senatorul PNL reaminteşte problemele companiilor de stat şi cele legate de colectările de taxe: "Datoriile companiilor de stat (sume ce trebuie plătite într-o perioadă de pâna la 1 an şi peste 1 an), atenţie aici, reprezintă 56.03 miliarde lei - 6.6% din PIB!!!!!!! Uite aici încă un motiv pentru care PSD asmute ANAF pe sectorul privat şi creşte taxe şi impozite. Trebuie acoperită cumva şi această gaură- pentru asta Dragnea nu cere anchetă.(Sursa MFP)".

Referitor la cheltuielile bugetare, senatorul atrage atenţia: "Deficitul bugetar a crescut cu 9 miliarde lei. Deşi au avut noroc de creştere economică peste aşteptări, Dragnea şi Vâlcov nu au avut bani pentru cheltuielile curente (pensii şi salarii). S-au împrumutat. Total iresponsabil dacă nu criminal. În anii cu creştere economică, un guvern responsabil reducea deficitele şi datoria publică. Dacă nici acest comportament nu trebuie analizat (anchetat?) în CSAT pentru subminarea siguranţei naţionale... Eu zic ca trebuie".

În încheiere, Florin Cîţu le solicită liderilor PSD să demonstreze că există un plan în cazul unei noi crize: "PSD, Dragnea, Vâlcov, trebuie să vină urgent şi să ne arate ce plan au în cazul în care economia mondială intră în recesiune. Au arătat că sunt incompetenţi într-o perioadă de creştere economică. Au tăiat salariile, au amânat aplicarea legii pensiilor, au crescut datoria publică, se imprumută mai mult şi mai scump, au contribuit masiv la creşterea preţurilor şi deprecierea monedei naţionale".

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. PSD nu are un plan, in cazul unei noi crize, pentru ca ei stiu ca-l aveti voi, liberalii. Datoria publica va creste, in fiecare an, cu cat e prevazut in deficitul bugetar( anul asta cu 6 miliarde de euro la un PIB de 200 miliarde de euro, adica cu 3% ) . Romania, intotdeauna, indiferent de cine a fost guvernata, s-a imprumutat mai scump decat alte tari din UE. Si asa va fi si in viitor, cu actualul rating de tara (mai bun in guvernarile stangii comparativ cu guvernarile de dreapta). Apropo, tot nu m-am lamurit, de ce, in martie 2011, ai fost concediat de la ING Bank. Cum de-au dat olandezii cu piciorul in gasca cu oua de aur?

    1. Olandezi prosti. Nu au stiut ce valoare pierd. Tocmai cand incepuse si domnul senator presedinte de comisie sa inteleaga de ce tastarurile Reuters si Bloomberg sunt diferite de aia pe care o foloseste pentru facebook. Dar noroc cu liberalii. L-au recuperat si acum face vechime in munca de pe functia de senator. Mare economist. Cred ca legat are vreo 7 ani de munca in domeniul economic. Ceea ce nu e rau la 45 de ani. Cu asa economisti vine sigur pnl la putere peste vreo 30 de ani.

    Atata vreme cat nu o sa intelegeti ca ponegrirea tarii in afara ei este TRADARE de tara, poporul asta o sa va respinga din toate puterile. Si are PUTERE!

    Mergi la frizer.

    Nu esti demn de Pnl daca asa ajungi in functie.

    Da mana cu doamna Birchtal si taci din gura ca nu sunt alegeri. 

    -Mai frate, pe aici sunt numai postaci bolsevici ! Dl Florin Citu este unul dintre putinii politicieni care nu minte. Nu va este frica, talharilor, ca mamaliga inca mai poate exploda ?

    1. Postacii basarabeni au și ei dreptul la opinie.

      Totuși, ar fi decent să te informezi înainte să-ți postezi pupinbăsismele securiste,

      Caută afirmațiile lui Florin Cîțu din 2011 și până azi. După asta ne mai poți spune ceva în rusa ta iubită. 

    Pacaliciul asta (apropos e nascut pe 1 aprilie) - promovat de interesele acestei gazete - baga zizanie si dezinformeza cu venin, dar nici habar nu are de economie

    Daca asta si Isar sunt specialistii pdl-ilor mascati in pnl-ei, vai de noi daca tara incape pe mina lor. Orbane tu pe la nunti si astia doi trimisi sa colecteze taxe si impozite in talciocuri. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb