Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a susţinut o declaraţie de presă după şedinţa de Guvern în care s-a aprobat proiectul de buget pe 2020 pentru care îşi va angaja răspunderea în Parlament, informează G4media.
Domnia sa a declarat: "E primul buget făcut în ultimii ani pe date reale. E primul buget care a avut ca obiectiv eliminarea risipei banului public. E fundamentat pe o creştere economică de 4,1%, în linie cu ce vedem în estimările Comisiei Europene şi FMI. Pe partea de cheltuieli a trebuit să arătăm o reducere ca procent din PIB, reparăm ce s-a stricat în ultimii 3 ani şi respectăm toate tratatele internaţionale semnate. Vom reveni la un deficit sub 3% în 2022."
Florin Cîţu a anunţat că nu vor scădea bugetele nici la Educaţie, nici la Sănătate.
"La sănătate e o redistribuire a banilor între Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Bugetul total creşte. Şi la educaţie creşte bugetul total. La educaţie: în buget sunt incluse majorările salariilor profesorilor - atât creşterea de la 1 ianuarie, dar şi cea de la 1 septembrie, care era programată pentru 2022."
Despre dublarea alocaţiilor pentru copii, ministrul finanţelor a explicat că aceasta are un impact de 6 miliarde de lei însă creşterea nu e inclusă în proiectul de buget.
"După ce legea va fi promulgată, o vom aplica. Vom găsi soluţii pentru a ne încadra în deficitul bugetar de 3,59%. Soluţiile sunt fie tăieri de cheltuieli, fie venituri mai mari. Nu vom introduce taxe.", a adăugat Florin Cîţu.
De asemenea, acesta a menţionat că, sumele pentru creşterea salariilor profesorilor de la 1 ianuarie şi 1 septembrie 2020 sunt incluse în buget.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.12.2019, 19:27)
Cand semeni vant in opozitie culegi furtuna la putere si invers. Cand dai un pumn cuiva sa nu te astepti sa primesti multumiri. E valabil pentru toate partidele si pentru presedintele tarii
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.12.2019, 20:56)
Țării cât mai multe selfiuri