FLORIN RĂDULESCU, AVI COMPACT: "Clădirile de birouri din Bucureşti, mai vechi de 2-3 ani, pot avea probleme din punct de vedere energetic"

VLAD PÎRVU
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 12 iunie 2014

"Clădirile de birouri din Bucureşti, mai vechi de 2-3 ani, pot avea probleme din punct de vedere energetic"

"Există o cerere mult mai mare din partea clădirilor vechi, care se modernizează, decât pentru cele nou-construite"

Clădirile de birouri din Bucureşti mai vechi de 2 sau 3 ani de zile pot avea probleme din punct de vedere energetic, acestea necesitând o modernizare a sistemelor de climatizare în vederea economisirii din factura de energie electrică, a declarat, ieri, directorul AVI Compact, Florin Rădulescu. În cadrul unei conferinţe de presă, domnia sa a mai explicat şi faptul că piaţa construcţiilor s-a stabilizat, nemaiexistând cazuri în care fondurile de investiţii construiesc clădiri de birouri pentru a le vinde: "Piaţa construcţiilor este în stagnare, s-a stabilizat. Înainte se construiau clădirile şi se vindeau. Există o cerere mult mai mare din partea clădirilor vechi, care se modernizează, decât pentru cele nou-construite", a afirmat managerul AVI Compact. Domnia sa mai este de părere că este foarte greu de făcut o estimare cât de cât precisă a pieţei aparatelor de climatizare şi a echipamentelor de aer condiţionat: "Piaţa aparatelor de climatizare şi aer condiţionat din ţara noastră se situează undeva în jurul a 30 de milioane de euro, dar este foarte greu de spus exact. Nu se produc echipamente de aer condiţionat la noi în ţară, dar şi dacă s-ar produce, acestea ar fi ieftine şi ar concura cu cele provenite din China, probabil fără prea mare succes", a explicat Florin Rădulescu.

În ceea ce priveşte evoluţia companiei pe care o conduce în primele luni ale anului curent, Florin Rădulescu a declarat că aceasta a înregistrat o creştere de 10% comparativ cu perioada similară din 2013. Totodată, oficialul AVI Compact a mai precizat: "Estimăm o creştere de 10-15% pe întreg anul. Acest trend se datorează creşterii cererii de servicii de eficientizare din domeniul corporate, care conduc la reducerea cheltuielilor de mentenanţă şi la un consum mai mic de energie electrică. Anul acesta estimăm o uşoară schimbare în ceea ce priveşte structura vânzărilor în funcţie de servicii. În jur de 40% din vânzări vor veni din distribuţia către alte companii, 30% din soluţiile integrate, iar 25% vor proveni din serviciile de mentenanţă pe care le întreprindem". Potrivit reprezentanţilor companiei, anul trecut societatea a înregistrat afaceri totale în valoare de 4,3 milioane de euro.

Un alt aspect semnalat de Florin Rădulescu a făcut referire la valoarea proiectelor din piaţă, care a devenit mai mică în ultimul an de zile: "În ultimul an, valoarea proiectelor pe care le avem a devenit ceva mai mică, dar acestea sunt mai dese. S-a inversat situaţia, ţinând cont că în trecut proiectele erau mai rare, dar cu o valoare mai ridicată. În jur de 50.000 - 100.000 de euro reprezintă valoarea medie a contractelor pe care le semnăm", a explicat domnia sa, care a mai adăugat că anul acesta AVI Compact va semna un contract mare cu un jucător important din industria hotelieră. În ceea ce priveşte investiţiile din acest an, managerul companiei a specificat că acestea vor avea drept obiect principal înnoirea parcului de maşini şi achiziţionarea de noi echipamente de monitorizare.

Florin Rădulescu a precizat şi că investiţia de 130.000 de euro într-un parc fotovoltaic anunţată anul trecut a fost finalizată cu succes, iar în decursul acestei luni urmează să se încheie formalităţile cu ENEL.

Panourile fotovoltaice se întind pe suprafaţa de 1.000 de metri pătraţi şi sunt dispuse pe acoperişul depozitului AVI Compact, situat la ieşirea din Bucureşti pe Autostrada Soarelui, în apropiere de Gara Căţelu.

Cei mai importanţi clienţi AVI Compact pe proiecte de eficientizare energetică sunt din zona bancară şi de retail, compania asigurând servicii la nivel naţional. Un alt domeniu important este cel hotelier, AVI Compact furnizând servicii integrate pentru mai multe hoteluri. De asemenea, din 2014 compania asigură servicii de mentenanţă şi service pentru Porsche România. Printre clienţii AVI Compact se mai numără Crystal Tower Business Center (sediul central ING România), Bucharest Financial Plazza, Hotelul Cişmigiu, BCR şi alţii. De asemenea, AVI Compact deţine câteva contracte şi în afara ţării. Compania AVI Compact a fost înfiinţată în anul 2003 şi numără în prezent 112 salariaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb