FLORIN SPĂTARU, MINISTRUL ECONOMIEI:  "Avem posibilitatea legală de interzicere a practicilor speculative din domeniul vânzării carburanţilor"

G.M
Politică / 10 martie 2022

Florin Spătaru (Sursa foto: gov.ro)

Florin Spătaru (Sursa foto: gov.ro)

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, susţine că majorarea intempestivă a preţurilor carburanţilor poate fi catalogată drept o practică speculativă care este sancţionată de legislaţia în vigoare.

"Suntem pe teren să verificăm staţiile de carburanţi. Astăzi mergem la sediul central al marilor distribuitori pentru a vedea dacă practicile văzute aseară sunt practici comerciale sau nu. Vom dispune prin decizia preşedintelui ANPC, în situaţia existenţei unor asemenea practici, încetarea lor imediată, în regim de urgenţă. Am văzut ieri că un anunmit operator economic practica preţul de 11 lei pe litrul de benzină şi motorină standard. Mi se pare inacceptabil să vii cu astfel de preţuri fără o justificare economică. Legea ANPC spune că orice măsură care afectează interesele economice ale consumatorilor trebuie sancţionată în mod corespunzător. Vom verifica toţi distribuitorii, marii distribuitori în prima fază, şi vom merge către toate reţelele de distribuţie în teritoriu. Vom solicita modalitatea în care a fost vândut combustibilul pentru că el nu trebuie vândut în recipienţi de plastic aşa cum am văzut aseară. Avem la dispoziţie instrumentele să luăm măsuri în regim de urgenţă. Vom avea în această după amiază o primă evaluare din partea ANPC. Vom rămâne în teren atât timp cât este necesar pentru a stopa aceste practici speculative pe care le putem interzice conform legislaţiei în vigoare. Nu vreau să ajungem ca în situaţia energiei când din cauza unor erori, unor comportamente să aibă de suferit populaţia. Nu discutăm în acest moment despre plafonare, ci despre ce s-a întâmplat aseară când în jumătate de ora mii de oameni au ieşit la staţiile de benzină şi când preţurile au crescut cu patru lei în 30 de minute", a spus Florin Spătaru, pentru Digi 24.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Nu discutam despre o plafonare a preturilor dar nici nu stiu despre ce discutam.Voi nu stiati ca pretul la combustibil a explodat?Va fac soferii personali plinul,din aceasta cauza sunteti picati de pe alta planeta?

    Nu mai cumparati combustibil de la MOL benzinariile unguresti au preturi foarte mari... Cumparati de unde este mai ieftin si de calitate....

    Nu stiti, nu puteti, poate nu vreti. Niste imbecili toti sunt politicienii romani. Voi fugiti primii din tara in caz de razboi!

    Gargara. Hagiu, un sef de sindicat al transportatorilor, a aratat un comunicat oficial al companiei Mol care spunea ca din noaptea asta pretul va fi 10 lei / litru la motorina. Deci benzinaria a marit la 11 lei pentru ca a adaugat marginea de profit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb