Flux de migranţi la graniţa sudică a SUA

J.P.
Internaţional / 10 martie 2021

Flux de migranţi la graniţa sudică a SUA

Valuri de migranţi au început să sosească la graniţa sudică a Statelor Unite după ce preşedintele american Joe Biden a semnat mai multe ordine executive care au anulat politicile de "zero toleranţă" privind imigraţia ilegală ale lui Donald Trump, relatează Hotnews.

Înregistrări video filmate luni la punctul de trecere San Ysidro din Tijuana îi arată pe unii dintre migranţi care poartă tricouri pe care scrie "Biden te rugăm lasă-ne înăuntru". Deşi nu este clar de unde au obţinut migranţii tricourile, unele similare sunt vândute pe mai multe site-uri web.

Guvernatorul republican al Texasului, Greg Abbott, a mobilizat Garda Texană, o organizaţie militară a statului, pentru a combate eventualele activităţi ale cartelurilor mexicane şi traficul de persoane.

Confruntarea va testa determinarea preşedintelui Biden tocmai când acesta şi Congresul controlat de democraţi se pregătesc să introducă o legislaţie care să aducă reforme masive sistemului de imigraţie american.

Însă înainte ca Biden să îşi onoreze una dintre promisiunile cheie ale campaniei prezidenţiale, acesta va trebui să abordeze tensiunile tot mai mari dintre imigranţi şi liderii statelor din sudul ţării.

"Astăzi m-am întâlnit cu ofiţeri ai Serviciului de Patrulare a Frontierei", a scris marţi pe Twitter guvernatorul Greg Abbott, relatând că "anul trecut aceştia au reţinut 90.000 de persoane care traversau graniţia ilegal în RGV (Rio Grand Valley). Anul acesta numărul a depăşit deja 100.000".

Abbott a pus creşterea numărului de migranţi pe seama anulării politicii "Rămâneţi în Mexic" a lui Trump, aceasta impunându-le migranţilor care cer azil să rămână la graniţă în Mexic până când solicitările lor vor fi analizate în instanţă.

SUA se confruntă de regulă anual cu o creştere a numărului de migranţi sosiţi primăvara la graniţa sa sudică după încălzirea vremii. Majoritatea acestora sunt tineri sau familii care încearcă să scape de sărăcie şi violenţele din America Centrală şi de Sud.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb