FMI, în vizită la Atena

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 aprilie 2010

FMI, în vizită la Atena

Două delegaţii ale Fondului Monetar Internaţional (FMI) vor fi prezente, astăzi, la Atena, ca să analizeze progresul făcut de Grecia în implementarea măsurilor de austeritate fiscală. Delegaţiile, solicitate de autorităţile elene pentru sprijin în consolidarea bugetului şi lupta contra fraudei fiscale, se vor afla timp de aproape două săptămâni la Atena şi se vor întâlni cu ministrul finanţelor, George Papaconstantinou.

Oficialii eleni au subliniat că nu este vroba despre un control din partea FMI, ci de o misiune tehnică, solicitată de Atena.

Amintim că Uniunea Europeană a convenit, luna trecută, asupra unui pachet financiar asigurat statului elen împreună cu FMI, însă numai ca soluţie de ultimă instanţă, în cazul în care guvernul de la Atena va avea nevoie de ajutor extern pentru acoperirea datoriei publice.

Potrivit presei din Grecia, autorităţile de la Atena vor să amendeze planul de sprijin stabilit în martie, ca să evite impunerea de măsuri fiscale împovărătoare de către FMI. Conform publicaţiilor elene, premierul grec, George Papandreou, se teme că, în situaţia în care FMI va impune noi măsuri de austeritate, în ţară vor avea loc noi mişcări sociale. În asemenea condiţii, Papandreou ar vrea să evite contribuţia FMI la acest plan de sprijin.

Cotidianul britanic Financial Times informa, ieri, că Grecia vrea să atragă investitori americani pentru obligaţiunile sale. Conform publicaţiei, Grecia va lansa, luna aceasta, o emisiune de obligaţiuni de câteva miliarde de dolari pe piaţa SUA, iar această vânzare ar putea fi administrată de "Morgan Stanley".

Financial Times notează că ministrul finanţelor din Grecia, George Papaconstantinou, va iniţia un roadshow în Statele Unite, după data de 20 aprilie, pentru promovarea obligaţiunilor.

Grecia mai are nevoie de 5-10 miliarde de euro, bani pe care să-i obţină din vânzarea de obligaţiuni, pentru acoperirea datoriilor scadente luna viitoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb