Fondul Naţional de Garantare a Crediteor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a semnat împreună cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton- ADAA un protocol de colaborare prin care convin să promoveze reciproc programele şi proiectele pe care le derulează în sprijinul IMM-urilor, al antreprenorilor şi al întreg mediului de afaceri, cu scopul informării şi dezvoltării competenţelor şi aptitudinilor necesare pentru acces la finantare în vederea dezvoltării afacerilor, conform unui comunicat remis redacţiei.
Potrivit sursei citate, cele două entităţi anunţă public parteneriatul în cadrul proiectului naţional "Educaţie financiară pentru dezvoltarea economică şi creşterea afacerilor" care va debuta, în luna martie, la Banca Naţională a României.
Proiectului constă în implicarea părţilor interesate în educaţia financiară cu scopul creşterii economice, dezvoltării afacerilor şi îmbunătăţirea educaţiei financiare în rândul mediului de afaceri, cu ajutorul unei analize mai bune a datelor şi a unei viziuni prospective. Astfel, FNGCIMM şi ADAA, alături de ceilalţi parteneri din proiect vor participa la acţiuni comune de promovare, atât la nivel local, cât şi naţional, cu scopul informării şi promovării în rândul IMM-urilor, a antreprneorilor si a întreg mediului de afacerii, a facilităţilor instrumentulor si programelor menite sa contribuie la creşterea economică.
Dumitru Nancu, Directorul General al FNGCIMM , a declarat: " Protocolul dintre FNGCIMM şi ADAA reprezintă un semnal pozitiv pentru ceea ce poate însemna sinergia obiectivelor dintre o instituţie financiară nebancară cu capital integral de stat şi o asociaţie care susţine în mod proactiv cultura antreprenorială, ca principal factor favorizant pentru dezvoltarea economică durabilă şi sustenabilă a României. Suntem convinşi că educaţia financiară oferă o bază solidă pentru generarea unor noi modele de afaceri, care să răspundă noilor realităţi economice. În acest sens, FNGCIMM a intensificat comunicarea cu clienţii şi potenţialii beneficiari ai programelor guvernamentale de garantare, pentru a-i ajuta să ia decizii financiare inteligente şi să îşi asigure o cât mai mare stabilitate financiară, iar prin poziţia de vicepreşedinte al Asociaţiei Europene a Fondurilor de Garantare voi depune toate eforturile pentru promovarea şi creşterea vizibilităţii IMM-urilor româneşti în plan european şi pentru internaţionalizarea afacerilor. Sperăm că prin acest parteneriat semnat cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton ADAA, vom sprijini într-o măsură mai mare antreprenorii să identifice şi să acceseze finanţare pentru a creşte viabilitatea companiilor şi a performanţelor financiare ale acestora."
La rândul său, Andreea Negru, fondatoare ADAA, consideră : "Parteneriatul dintre FGCIMM şi ADAA este un exemplu de conlucrare a mediului asociativ cu instituţii de prestigiu din România în scopul susţinerii şi promovării reciproce şi asocierii în proiecte de interes naţional. Am constatat, de-a lungul timpului , că lipsa de implicare aduce, după sine, efecte negative. De exemplu, în sfera educaţiei financiare dacă nu vom realiza rapid demersurile necesare pentru a creşte gradul de educaţie financiară, România riscă să rămână şi pe viitor pe primele locuri în topurile de analfabetism financiar din Europa şi din lume. Aşadar, parteneriatul cu FGCIMM vine în beneficiul sectorului IMM, iar acţiunile comune ne permit diseminarea informaţiilor despre oportunităţi de finanţare în beneficiul antreprenorilor autohtoni pentru sporirea accesului la educaţie financiară, creşterea economică şi dezvoltarea afacerilor".
ADAA adresează o invitaţie publică de implicare destinată tuturor factorilor şi organizaţiilor care pot face front comun în ameliorarea situaţiei privind educaţia financiară din România, se menţionează în comunicat.