FNGCIMM va acorda în parteneriat cu CEC Bank garanţii pentru noi categorii de beneficiari

Ioana Dogaru
Companii / 9 februarie 2016

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) va acorda în parteneriat cu CEC Bank garanţii pentru societăţile şi cooperativele agricole, informează marţi FNGCIMM, într-un comunicat de presă.

Astfel, societăţile agricole şi cooperativele agricole care desfăşoară activităţi economice vor completa beneficiarii tradiţionali ai FNGCIMM, reprezentaţi de IMM-uri definite potrivit Legii nr. 346/14.07.2004, privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificările şi completările ulterioare.

Garanţia FNGCIMM este solicitată de bancă şi oferă mai multă libertate în alegerea finanţării unei afaceri viabile, la un preţ accesibil. FNGCIMM garantează maximum 80% din valoarea finanţărilor pe termen mediu şi lung de tipul creditelor pentru investiţii şi până la 70% din valoarea finanţărilor pe termen scurt pentru asigurarea capitalului de lucru sau din valoarea scrisorilor de garanţie bancară, se arată în comunicatul de presă citat.

În funcţie de solicitările primite din partea celorlalţi finanţatori, FNGCIMM va încheia noi acte adiţionale menite să diversifice categoriile de potenţiali beneficiari.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse.

FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării şi susţinerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României, precizează comunicatul.

Garanţia FNGCIMM este de maximum 80% din valoarea împrumutului, fără a depăşi suma de 2,5 milioane euro/beneficiar şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanţator, potrivit sursei citate.

În baza apartenenţei sale la AECM (European Mutual Guarantee Association - asociaţie ce reuneşte peste 40 de fonduri de garantare şi contragarantare din 22 de ţări europene şi Turcia), FNGCIMM funcţionează după reguli şi principii europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb