FNGCIMM va putea acorda garanţii financiare prin programul InvestEU

F.D.
Companii / 27 iunie

Guy Selbherr, Preşedinte AECM, şi Nancu Dumitru, directorul FNGCIMM

Guy Selbherr, Preşedinte AECM, şi Nancu Dumitru, directorul FNGCIMM

FNGCIMM va putea acorda garanţii financiare prin programul INVEST EU, facilitând astfel accesul IMM-urilor din România la o gamă largă de instrumente financiare şi asistenţă tehnică, pentru susţinerea proiectelor de investiţii şi a unor iniţiative cu impact economic şi social semnificativ, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"La data de 24/06/2024, Comisia Europeană a transmis Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) rezultattul oficial al evaluării pe piloni, în vederea acceptării FNGCIMM în calitate de partener de implementare în cadrul Programului InvestEU", se arată în comunicat.

Rezultatul pozitiv al Raportului de evaluare pe piloni şi aprobarea acestuia de către Comisia Europeană, reflectă progresele semnificative înregistrate de FNGCIMM SA IFN în planul definirii unui statut instituţional pe deplin compatibil cu exigenţele legislative şi operaţionale comunitare. FNGCIMM SA IFN va deveni, astfel, primul fond de garantare agreat de CE pentru un parteneriat în cadrul Invest EU, alăturându-se instituţiilor financiare proprii ale UE, Banca Europeană de Investiţii, Fondul European de Investiţii, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, precum şi altor instituţii financiare prestigoase din Italia, Franţa, Spania Olanda, Belgia, Ungaria, Polonia, Bulgaria şi Cehia.

"Acestă scrisoare de acceptamţă marchează încheierea cu succes a unui proces complex de verificare, atât într-o fază naţională, cât şi la nivelulul Comisiei Europene. Este un proiect pe care l-am lansat în urmă cu trei ani şi care, acum, deschide o perspectivă mult mai largă pentru finanţarea IMM-urlor din România. Transferăm în acelaşi timp, către programul de garantare european, riscul pe care şi l-a asumat în ultimii ani statul român şi bugetul de stat, care în perioada 2020 - 2023 au asigurat circa 85.000 de garanţii în valoare de 54,3 miliarde lei, pentru susţinerea accesului IMM-urilor la finanţare, Prin cele optsprezece programe guvernamentale de garantare, am acordat un număr record de garanţii la nivel european, ceea ce reflectă disponibilitatea sectorului antreprenorial din România de a accesa instrumente financare mai sofisticate. Aceste garanţii nu au avut doar rolul de a asigura o infuzie semnificativă de capital în economie, dar au mai realizat un pas important, acela de a deschide apetitul băncilor să finanţeze sectorul IMM-urilor, care la rîndul lor, au fost stimulate să dezvolte planuri de afaceri mai sustenabile şi să adopte o etică a afacerilor, astfel încăt să devină bancabile." a declarant Dumitru Nancu, directorul FNGCIMM.

Fondul InvestEU, cea mai importantă componentă a Programului InvestEU, este un instrument creat pentru a sprijini investiţiile în domenii de acţiune prioritară a Uniunii Europene, în vederea remedierii deficienţelor pieţei sau a unor domenii cu investiţii suboptime. Programul funcţionează prin intermediul a patru linii de de politici care reflectă priorităţile politice cheie ale Uniunii : (1) Infrastructura Durabilă; (2) Cercetarea, Inovarea şi Digitalizarea; (3) IMM-urile; şi (4) Investiţiile Sociale şi Competenţele.

Odată cu primirea Scrisorii de Confirmare de la Comisia Europeană, FNGCIMM SA IFN va putea iniţia demersurile pentru a participa la cel de-al doilea apel pentru selectarea partenerilor de implementare în cadrul Programului InvestEU organizat de Comisia Europeană în anul 2024, apel pentru care sunt alocate fonduri în sumă de 1,37 miliarde euro (garanţie UE).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb