Fondul BP pentru compensarea victimelor deversării din Golful Mexic îşi începe activitatea

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 august 2010

Fondul BP pentru compensarea victimelor deversării din Golful Mexic îşi începe activitatea

Fondul de 20 miliarde de dolari creat de British Petroleum (BP) pentru compensarea victimelor deversării petroliere din Golful Mexic îşi începe activitatea, administratorul independent fiind deja acuzat că a stabilit un regulament incorect pentru împărţirea banilor, transmite Reuters. Kenneth Feinberg, avocatul american care a gestionat şi ajutoarele distribuite în SUA după atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001, a anunţat că toţi cei care au suferit pierderi financiare din cauza dezastrului pot solicita daune şi a promis că reclamanţii se vor bucura de tratament mai generos decât dacă ar da în judecată grupul petrolier, informează Mediafax.

"Obiectivul aici este de a încerca să explicăm reclamanţilor eligibili că nu este în interesul lor să se lege la cap prin tribunale cu litigii prelungite pe cine ştie câţi ani (...) când există o alternativă mai eficientă şi mai rapidă", a declarat Feinberg într-o conferinţă de presă. Administratorul independent al fondului BP a mai arătat că va încerca să soluţioneze plângerile individuale în mai puţin de 48 de ore şi pe cele depuse de firme în maximum şapte zile.

BP a creat fondul în luna iunie, după insistenţele Casei Albe de a găsi o soluţie pentru cei care au suferit pierderi din cauza deversării. Turismul, pescuitul şi alte sectoare economice de pe ţărmul american al Golfului Mexic sunt încă afectate sever de dezastru. Deversarea a început în luna aprilie după o explozie la platforma petrolieră Deepwater Horizon, în urma căreia au murit 11 angajaţi. Puţul deteriorat a fost sigilat în luna iulie.

Feinberg a fost desemnat administrator al fondului datorită bunei reputaţii dobândite la conducerea fondului de compensare a victimelor 9/11 şi în poziţia de "ţar al salariilor" de pe Wall Street, din care a reglementat remuneraţiile directorilor executivi ai companiilor care au primit ajutor de stat în Statele Unite. Fondul BP s-ar putea dovedi, însă, o provocare mai dificilă, potrivit experţilor din industria asigurărilor, care susţin că determinarea corectă a daunelor datorate firmelor va fi foarte complicată.

Feinberg a fost deja acuzat de incorectitudine de procurorul general al statului Florida, Bill McCollum, după ce a stabilit o perioadă de şase luni în care persoanele şi firmele care solicită ajutor de urgenţă de la fond pot da BP în judecată separat. După trecerea acestei perioade, reclamanţii ar renunţa la dreptul de a intenta acţiuni în instanţă împotriva companiei. McCollum a declarat că regula favorizează BP, iar procedura definită în acest fel pare chiar mai puţin generoasă faţă de victime decât procesul prin care compania a acordat până acum daune. BP a plătit, până în prezent, daune de 375 milioane de dolari sumă care nu va fi decontată din cele 20 de miliarde de dolari alocate fondului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb