PAG Private Equity, fond de investiţii alternative de top, la nivel mondial, a convenit achiziţia unui pachet majoritar de control în Food Union Europe, furnizor de îngheţată şi produse congelate pentru consumatori, prezent în şase ţări europene. Food Union deţine compania românească de producţie şi distribuţie a îngheţatei Alpin (ALPIN 57 LUX SRL), conform unui comunicat de presă al companiei.
"PAG Private Equity a investit în Food Union Europe începând din februarie 2017. Credem ferm în poziţia sa de neegalat în principalele sale pieţe din Letonia, Estonia, Lituania, Danemarca, Norvegia şi România. Aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu managementul actual pentru a susţine creşterea şi extinderea continuă a Food Union, în special pe piaţa profitabilă a îngheţatei din România şi a gustărilor sănătoase, cu mărcile noastre consolidate şi oferta noastră de produse de înaltă calitate", a declarat Lincoln Pan, Partener şi Copreşedinte, Private Equity la PAG.
După finalizarea tranzacţiei şi obţinerea aprobării din partea autorităţilor de reglementare, care se aşteaptă în trimestrul 1 din 2024, controlul operaţional complet asupra producţiei de lactate şi îngheţată şi distribuţia directă către consumatori în Europa va trece la PAG, acţionar existent şi membru al Consiliului de Administraţie al entităţilor Food Union Europe. Aceste operaţiuni includ mărci din Letonia (Rīgas piena kombināts, Valmieras piens şi Premia FFL), Estonia (Premia TKH), Lituania (Premia KPC), Danemarca (Premier Is, Hjem Is şi Frast), Norvegia (Isbjorn Is şi Den Norske Isbilen) şi România (Alpin57Lux).
Arturs Cirjevskis, CEO al Food Union Group în Europa, şi managerii generali anteriori ai companiilor din grup, inclusiv Natalia Gelshtein-Kishsh, Director General al Alpin, vor continua să conducă Food Union Europe, care va opera sub acelaşi nume corporativ, în actuala structură de afaceri.
"Food Union este astăzi un jucător puternic, rezilient şi bine poziţionat în regiunile în care anticipăm o creştere în viitor. Acest lucru se datorează mărcilor de produse robuste, dezvoltate istoric, precum şi concentrării companiei pe inovatie în privinţa produselor. Prin investiţii în curs şi viitoare în tehnologii de fabricaţie, automatizare şi excelenţă operaţională în general, ne aşteptăm la o consolidare suplimentară pe pieţele interne şi la exporturi, în anii următori", a spus Arturs Cirjevskis, CEO al Food Union Group în Europa.