Fondul de venture capital Eleven lansează un nou program de investiţii pentru "creatorii viitorului"

G.D.
Companii / 19 octombrie 2022

Fondul de venture capital Eleven lansează un nou program de investiţii pentru "creatorii viitorului"

Eleven Ventures, firma de venture capital originară din Bulgaria, axată pe investiţii pre-seed şi seed în Europa de Sud-Est, anunţă lansarea Eleven Alpha - un program de trei luni adresat antreprenorilor remarcabili care fac primii paşi în dezvoltarea propriilor business-uri, conform unui comunicat remis redacţiei. Programul reprezintă şi o iniţiere în lumea Eleven - participanţii primesc un plan de business adaptat nevoilor proprii, dar obţin şi acces la vasta expertiză a firmei şi la comunitatea creată în jurul brandului. Acestea vin la pachet cu beneficiul primar, o investiţie de 300.000 de euro pentru 10% din capital.

Potrivit sursei citate, procesul de aplicare este foarte simplu, dar şi rapid, astfel că fondatorii se pot preocupa de business-ul pe care îl administrează. Este nevoie de completarea unui scurt formular de aplicare (unde trebuie ataşat şi un pitch), apoi urmează o întâlnire cu echipa de investitori a firmei Eleven şi ulterior, are loc o întrevedere cu membrii comitetului de selecţie, în cazul în care startup-ul trece cu succes de etapa preliminară.

Echipa Eleven Ventures doreşte să fie alături încă de la început antreprenorilor ambiţioşi. Astfel, programul Eleven Alpha este orientat, în etapa pre-seed, către fondatori dedicaţi care se preocupă în prezent de idee, de produs şi de compania pe care o gestionează. Asta poate însemna şi a avea o idee sclipitoare şi un prototip timpuriu, sau o comunitate incipientă de clienţi plătitori. Programul Eleven Alpha are la bază patru direcţii prioritare: fintech, sănătate, viitorul joburilor şi viitorul alimentaţiei, însă şi antreprenorii concentraţi pe alte domenii sunt bineveniţi.

Eleven încurajează antreprenorii români care au o idee să aplice pentru finanţare prin noul program Eleven Alpha. Firma de venture capital are deja exemple de startup-uri româneşti care au obţinut în trecut investiţii şi care acum se bucură de succes în piaţă: Frisbo, Flaminjoy (fost ProductLead) şi SuperOkay sunt doar câteva dintre numele aflate în portofoliul de investiţii marca Eleven, subliniază sursa citată.

Strângerea de capital poate fi un proces complex, de durată şi uneori chiar descurajant pentru fondatorii unui startup. Prin programul Alpha, compania Eleven rezolvă această problemă, oferind o investiţie de 300.000 de euro firmelor participante, contra unui procent de 10% din capitalul total al acestora. Termenii contractuali sunt în avantajul fondatorilor, iar Eleven garantează un interval de maximum două luni dintre aplicare şi semnarea unui acord. Condiţiile sunt fixe şi similare cu investiţiile iniţiale făcute de fond în Payhawk (primul unicorn bulgar), de unde şi numele "acordul unicorn". Lista de condiţii este publicată de către Eleven, astfel că oricine este interesat o poate consulta.

După ce fondatorii semnează lista de condiţii, aceştia obţin acces la întregul pachet de resurse şi know-how oferite de către Eleven. Echipa va oferi suport constant şi va lucra îndeaproape cu fiecare fondator pentru a crea un plan de business personalizat, astfel încât business-ul să poată ajungă la nivelul următor. Programul este, astfel, împărţit în trei etape:

1.Discovery, unde fondatorii vor înţelege mai bine clienţii cărora li se adresează, vor discuta direct cu ei şi vor afla care sunt nevoile la care startup-ul trebuie să răspundă. Aici sunt puse bazele companiei.

2.Design, unde fondatorii vor defini plusvaloarea pe care o aduc clienţilor, dar şi unde vor învăţa să creeze un produs pe care clienţii lor să îl dorească. Tot aici are loc şi crearea şi modelului de business, dar şi învăţarea modului în care poate fi testată şi validată o ipoteză.

3.Delivery, unde fondatorii creează o strategie de intrare pe piaţă, încep să vândă efectiv, pun bazele creşterii ulterioare şi pregătesc toate detaliile strategiei de strângere de fonduri.

Ivaylo Simov, Managing Partner în cadrul Eleven, a vorbit despre Eleven Alpha: "Căutăm oameni care vor modela viitorul cu ideile lor îndrăzneţe. Eleven Alpha le oferă acestora tot ce am învăţat noi de-a lungul ultimilor 10 ani, oferind acces într-un format facil şi structurat fiecărui fondator debutant care a hotărât să pună pe picioare o companie. Dorim să le fim alături în primii paşi pe care îi fac, deoarece credem că aceştia sunt cei mai importanţi pentru succesul ulterior al unui business", se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb