FOODPANDA.RO: Românii cheltuiesc cu până la 50% mai mult pe mâncare comandată online faţă de bulgari şi unguri

A.C.
Companii / 9 decembrie 2014

Suma medie cheltuită de românii care comandă online de mâncare pe foodpanda.ro a crescut până la 15,5 euro, cu 50% mai mare decât cea cheltuită de ungurii care comandă mâncare în valoare de 10,5 euro pe foodpanda.hu, şi cu 20% euro mai mare faţă de cei 12,8 euro cheltuiţi de bulgari pe mâncarea comandată online de pe foodpanda.bg, arată un comunicat remis azi redacţiei.

Potrivit datelor foodpanda, platforma de food ordering susţinută de incubatorul german Rocket Internet, românii sunt peste vecinii din Ungaria şi Bulgaria inclusiv la numărul de comenzi de mâncare plasate de pe smartphone, prin aplicaţia mobilă foodpanda. Dacă în România, peste 60% din numărul total de comenzi zilnice sunt mobile, în Bulgaria ponderea comenzilor din aplicaţie este de 55%, iar în Ungaria de 40%.

"Avem destul de multe lucruri în comun cu vecinii noştri, inclusiv când vine vorba de preferinţe şi obiceiuri culinare. Nu putem sa nu observăm, însă, că, deşi din punct de vedere economic atât noi cât şi bulgarii suntem la un nivel mai scăzut decât vecinii din Ungaria, stăm mai bine, atât la nivelul comenzii medii plasate, dar şi la capitolul mobilitate", declară Radu Bălăceanu, Country Manager foodpanda România.

Ca şi preferinţe culinare şi obiceiuri de consum, vecinii din Ungaria au un comportament similar cu al românilor, "vârful" comenzilor fiind inregistrat în jurul prânzului, începând cu ora 12:00, şi aceştia preferând, ca şi noi, pizza şi mâncarea chinezească, arată sursa citată.

Bulgarii, pe de altă parte, comandă mai degrabă seara, cea mai aglomerată perioadă înregistrându-se în jurul orelor 19:30, iar cel mai comandat preparat în Bulgaria este supa de pui.

În ceea ce priveşte cea mai mare sumă cheltuită pe mâncare comandată online, aceasta s-a ridicat, în ţara noastră, la circa 170 euro, pentru mai multe sortimente de pizza comandate la birou pentru o petrecere aniversară. În Bulgaria, cea mai mare sumă s-a ridicat la circa 265 euro, pe o comandă realizată de echipa pierzătoare a unui turneu de fotbal de amatori.

Ungurii sunt peste români si bulgari când vine vorba de suma maximă plătită, aceasta ridicându-se la 325 euro, pentru o comandă de sushi realizată la o petrecere corporate de Crăciun.

Foodpanda.ro colaborează, în prezent, cu peste 300 de restaurante din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Braşov, Constanţa, Arad, Ploieşti, Oradea, Galaţi şi Sibiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb