Ford Trucks vrea 5% din piaţa transporturilor din ţara noastră

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 7 decembrie 2016

Ford Trucks vrea 5% din piaţa transporturilor din ţara noastră

Ford Trucks intră pe piaţa din ţara noastră şi îşi doreşte să obţină, în primul an, 10% din piaţa transporturilor care activează în segmentul construcţiilor, al municipalităţii şi transporturilor naţionale, ceea ce înseamnă 5% din piaţa totală.

Stefano Albarosa, fondator şi CEO Cefin Trucks, a declarat: "Sectorul construcţiilor şi cel al transportului naţional şi municipal reprezintă o piaţă de 3500 de camioane, din care aş vrea să ne vedem la 10% ca vânzări, aici în România, în primul an, ceea ce înseamnă că ne aşteptăm la 5% din piaţa totală".

Ford Trucks a încheiat un parteneriat cu Cefin Trucks, care devine importatorul şi distribuitorul exclusiv al gamei de produse Ford Trucks în ţara noastră şi care va oferi şi servicii de vânzare, post-vânzare şi distribuţie de piese de schimb în ţara noastră.

Potrivit reprezentanţilor companiei, Cefin Trucks va aloca activităţii Ford Trucks în România întreaga sa reţea şi infrastructură de vânzare şi post-vânzare vehicule comerciale, dezvoltate în România din anul 1995. În plus, va fi adăugată o capitalizare de 1,5 milioane euro pentru ca activitatea comercială să înceapă în forţă şi pentru a fi asigurată finanţarea de stoc necesară. Activităţile existente - comercializarea de vehicule rulate şi service - vor fi pilonii dezvoltării acestei noi operaţiuni. Baza materială a companiei va fi transferată noii operaţiuni comerciale dedicate Ford Trucks: angajaţi profesionişti, sisteme, baze de date de clienţi, o echipă de management testată şi o afacere în derulare.

Conform datelor companiei, pentru primul an integral de activitate - 2017, Cefin Trucks plănuieşte vânzarea a 185 de unităţi noi Ford Trucks, ajungând la 300 de unităţi în 2018 - volum ce se va adăuga celui de vânzări de camioane rulate realizat de companie. Contribuţia Ford Trucks la cifra de afaceri a companiei este estimată la peste 12 milioane de euro, în anul 2017, potrivit oficialilor.

Pentru piaţa din ţara noastră fiecare vehicul va veni echipat cu un sistem furnizat de Viasat Romania, care îi va permite proprietarului să aibă la îndemână toate informaţiile tehnice şi operaţionale legate de camioane (kilometraj, consum, poziţie), gata să fie integrat în orice sistem ERP de companie sau să fie folosit ca furnizor independent de informaţii. Va fi oferit gratuit un abonament de doi ani la acest sistem fiecărui proprietar de vehicul.

În prezent, reţeaua Ford Trucks România are puncte de vânzare în Bucureşti, Arad, Deva şi Timişoara, iar până în 2018 vor fi făcute investiţii în Cluj - Napoca, Iaşi şi Constanţa.

Produsele Ford Trucks concurează în segmentul > 16 MMA (masă maximă autorizată), un segment deosebit de competitiv şi dinamic pe piaţa auto din România în ultimii 4 ani, cu o creştere constantă din 2012 şi o rată de dezvoltare foarte ridicată în ultimele 18 luni. La nivelul anului 2016 se estimează că aproape 9.000 de camioane grele vor fi întregistrate în piaţa din România, cu aproximativ 30% mai mult faţă de anul trecut.

Noua gamă de produse se va adresa proprietarilor de flote de dimensiune medie sau mare, care activează în segmentul construcţiilor, al distribuţiei locale şi al instituţiilor publice (în special municipalităţi), cu nevoi de transport foarte specializat. Ford Trucks oferă 3 serii de produse - Road, Construction şi Tractors.

Ford Trucks operează în prezent în Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu, Africa, Rusia şi Comunitatea Statelor Independente (CSI), în 25 de ţări şi continuă să îşi consolideze reţeaua sa globală pe trei continente, cu obiectivul de a ajunge la 50 de ţări până în anul 2020.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb