Ford va investi în startup-ul de vehicule electrice Rivian

T.S.
Companii #Auto / 25 aprilie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Ford Motor a anunţat, ieri, că va investi 500 milioane de dolari în startup-ul american de vehicule electrice Rivian Automotive, alăturându-se Amazon.com în susţinerea unui posibil rival al Tesla, transmite Reuters.

Ford va utiliza "skateboard-ul" Rivian, un şasiu care reuneşte un motor electric, baterii şi sisteme de control, pentru a construi un nou vehicul pentru America de Nord.

Rivian, companie din Michigan fondată în 2009, a atras peste 1,5 miliarde de dolari de la investitori. Un purtător de cuvânt al companiei a refuzat să ofere o evaluare a acesteia, dar site-ul pentru investitori Dealroom.com estimează o valoare a Rivian de 5-7 miliarde de dolari.

Valoarea de piaţă a Tesla este de circa 45 miliarde de dolari, în timp ce capitalizarea Ford este de aproape 38 miliarde de dolari.

Directorul general al Ford, Jim Hackett, a declarat, ieri, că acordul cu Rivian nu afectează discuţiile Ford cu Volkswagen despre folosirea în comun a arhitecturii companiei germane pentru vehiculele electrice.

Primele produse ale Rivian, o camionetă pickup mare şi un vehicul utilitar, vor intra în fabricaţie la sfârşitul anului 2020 şi la începutul lui 2021, a declarat directorul general al companiei, R.J. Scaringe. Cele două vehicule electrice, precum şi skateboard-ul pe care îl va folosi Ford vor fi fabricate la farica Rivian, care este o fostă uzină Mitsubishi din Normal, Illinois.

Scaringe a spus că Rivian şi Ford au convenit acordul în ultimele şase luni.

În februarie, Amazon anunţase că va conduce o investiţie de 700 milioane de dolari în Rivian.

Amazon a mai anunţat, săptămâna trecută, că se va asocia cu Ford pentru a oferi servicii de transport bazate pe tehnologia cloud.

Ford a precizat că investiţia în Rivian este separată de o investiţie de 11 miliarde de dolari în vehicule electrice, anunţată anterior, care include introducerea a 40 de vehicule hibride şi electrice în gama de modele, până în 2022.

În martie, VW şi Ford au semnat un acord pentru dezvoltarea de camionete pickup de dimenisiuni medii şi continuă discuţiile despre extinderea alianţei pentru a include vehicule electrice şi autonome şi servicii de mobilitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb