Forţa Nouă dezaprobă declaraţiile Ministrului Agriculturii

F. A.
Comunicate de presă / 14 septembrie 2012

Ca urmare a declaraţiilor recente ale Ministrului Agriculturii, Forţa Nouă consideră îngrijorătoare atitudinea, iniţiativa şi modul de înţelegere a acestuia cu privire la liberalizarea pieţei terenurilor agricole începând cu data de 1 ianuarie 2014, se arată într-un comunicat de presă remis astăzi redacţiei. "Îngrijorarea" legată de reorientarea unor suprafeţe de teren din circuitul agricol către destinaţii imobiliare este nu doar nefondată, ci şi irelevantă din punct de vedere economic, precizează comunicatul.

O economie de piaţă implică un flux liber al resurselor între proprietarii acestora şi între domeniile de activitate economică, se arată în comunicat. Destinaţia unor suprafeţe de teren nu trebuie decisă discreţionar de către un funcţionar public, ci va fi alocată, conform principiilor eficienţei economice, către acea activitate economică ce generează valoarea adăugată cea mai mare pentru societate, fie ea producţia de porumb sau construcţia de case, se arată în comunicatul de presă.

Liberalizarea pieţei înseamnă restabilirea dreptului proprietarilor de terenuri de a îl înstrăina către persoane de orice natură (fizice sau juridice), la orice preţ convenit strict de către părţile direct implicate în tranzacţie. Orice altă formă a măsurii amintite este denumită în mod eronat "liberalizare", se mai adaugă în comunicatul de presă.

De asemenea, intenţia de a limita suprafeţele ce pot fi deţinute de către cetăţenii străini poate aduce atingere dreptului proprietarilor de suprafeţe mai mari decât plafonul impus de a le vinde unui singur cumpărător, putând diminua, astfel, concurenţa pentru astfel de loturi de teren şi încuraja, împlicit, fragmentarea acestora.

În concluzie, Forţa Nouă solicită revizuirea condiţiilor de liberalizare a pieţei terenurilor agricole prin eliminarea oricăror termeni ce pot reduce concurenţa şi dreptul proprietarilor de a dispune în mod liber de terenul deţinut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb