Fost consilier a lui Trump, arestat

T.T.
Internaţional / 25 ianuarie 2019

Roger Stone (Sursa foto: Twitter)

Roger Stone (Sursa foto: Twitter)

Roger Stone a fost eliberat pe cauţiune

Un judecător federal a decis, astăzi, că fostul asociat şi consilier în echipa de campanie al lui Donald Trump, Roger Stone, poate fi eliberat pe cauţiune, pentru 250 mii de dolari, scrie The Hill.

NBC News a informat că judecătorul a ajuns la această decizie în timpul primei apariţii a lui Stone la tribunalul federal după arestarea.

CNN informează că Stone i-a transmis judecătorului că are paşaportul expirat, drept urmare, nu are cum să părăsească ţara.

De asemenea, el nu va trebui să achite suma de cauţiune dacă se va prezenta la tribunal, la următoarele audieri.

-----

Roger Stone, fost consilier neoficial al lui Donald Trump în campania prezidenţială, a fost arestat, astăzi, şi inculpat în ancheta privind posibila complicitate între echipa de campanie prezidenţială a magnatului şi Rusia, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Acuzaţiile, care au fost formulate ieri şi publicate, astăzi, pe site-ul procurorului special, afirmă că Stone a încercat să obstrucţioneze ancheta referitoare la alegerile prezidenţiale din 2016 prin furnizarea unei mărturii mincinoase şi tentativa de influenţare a unor martori.

Potrivit documentului, acuzaţiile au legătură cu un incident de atac informatic care a vizat Comitetul Naţional Democrat pentru date cu privire la campania prezidenţială a lui Hillary Clinton.

Actul de inculpare arată că Stone, care a fost audiat anterior de procurorul special, a minţit în legătură cu ceea ce ştia despre incident şi a încercat să determine alte persoane să-şi modifice mărturiile.

Conform procurorilor, Stone 'a trimis şi primit numeroase emailuri şi SMS-uri în timpul campaniei din 2016, în care discuta despre Organizaţia 1, şeful ei şi deţinerea de către aceasta a unor emailuri piratate'.

'Organizaţia 1' nu este specificată în documentele judiciare, dar se potriveşte descrierii WikiLeaks, site-ul dedicat publicării de informaţii secrete şi clasificate provenite de la surse anonime.

Stone se mai afla în posesia multora din aceste mesaje atunci când a depus mărturie mincinoasă în legătură cu ele, spun procurorii.

De asemenea, Stone a vorbit cu responsabili ai echipei de campanie a lui Trump despre organizaţie şi 'informaţiile pe care le-ar fi putut avea şi care ar fi fost dăunătoare pentru campania lui (Hillary) Clinton'.

În plus, el a fost 'contactat de responsabili ai campaniei lui Trump pentru a întreba despre publicări viitoare' de către organizaţie, afirmă documentul procurorilor.

Stone, în vârstă de 66 de ani, a fost arestat la Fort Lauderdale, statul american Florida.

Roger Stone a părăsit echipa de campanie a lui Trump în 2015, dar a continuat să sprijine candidatura magnatului la preşedinţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb