FOST OFICIAL DE STAT SUA: "Rusia trebuie să găsească altă rută de transport a gazelor către Europa"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii / 29 aprilie 2015

Rusia ar trebui să găsească o altă rută de transport a gazelor către Europa, care să ocoloească Ucraina, a declarat Chuck McConnell, fost secretar adjunct pe Energie al SUA, citat de sputniknews.com.

Săptămâna trecută, ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, a declarat că este foarte probabil ca Rusia să nu mai folosească sistemul de tranzit al Ucrainei pentru gazele destinate Europei, începând din 2019, când expiră actualul contract. Oficialul rus a subliniat că Rusia se va concentra acum pe Turkish Stream, gazoduct ce poate aduce gazul rusesc în Europa, prin Turcia, Grecia şi Bulgaria, dacă UE va face eforturi să se conecteze la conductele turceşti.

Chuck McConnell, care este acum şeful Iniţiativei Energie şi Media din Universitatea Rice, susţine că este logic pentru un furnizor de gaze să ocolească Ucraina în condiţiile actuale. McConnell a subliniat că au fost multe situaţii în care Ucraina a arătat că nu este un consumator pe care să te poţi baza. "Am observat că oamenii din Ucraina caută ca alţii să le plătească facturile pentru gazele consumate. De multe ori au apelat la SUA pentru acest lucru. În calitate de contribuabil, nu-mi convine acest lucru şi este logic ca un furnizor să-şi taie alimentarea cu gaze dacă nu plăteşti", a mai spus sursa citată.

Rusia şi-a exprimat, în repetate rânduri, opinia că Ucraina nu este o ţară de tranzit sigură. Acum, circa 40% din gazul rusesc destinat Europei trece pe teritoriul ucrainean.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ucraina s-a oferit acum câteva zile să transporte gaz din Norvegia către Europa. Iar eu comentam că da, o să îți dăm ție în grijă gazul Europei. Pleacă cu oligarhii tăi hoți și ticăloși de aici.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb