Fostul director al Tractorul SA va produce tractoare la... Băicoi

Ovidiu VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 27 iunie 2011

"Am lucrat zece luni la acest produs care poate fi vândut şi în România, şi în Uniunea Europeană, şi în Asia, Africa", a declarat Titus Şerban.

"Am lucrat zece luni la acest produs care poate fi vândut şi în România, şi în Uniunea Europeană, şi în Asia, Africa", a declarat Titus Şerban.

Fostul director al uzinei braşovene Tractorul SA, Titus Şerban, va produce în continuare tractoare. Compania pe care o conduce acum - Tractorul U650 Braşov - intenţionea­ză să construiască o fabrică de maşini agricole în Băicoi, pe un spaţiu al fostei fabrici de echipamente hidraulice FSHS Băicoi. "Am vrut să închiriem aici, în Braşov, dar ni s-au cerut nişte chirii enorme. Acum suntem în discuţii pentru achiziţia acelui spaţiu", ne-a declarat Titus Şerban. Fabrica de la Băicoi va avea o suprafaţă de aproximativ 11.000 de metri pătraţi, din care 1.000 de metri pătraţi doar birouri. Şerban nu a putut face încă publice detaliile care privesc valoarea investiţiei şi numărul de angajaţi care vor lucra în fabrică.

Compania braşoveană este deţinută de omul de afaceri egiptean Atef el Said el Kalaini, fost partener al uzinei Tractorul SA în Egipt. Firma a cumpărat, anul trecut, licenţa de fabricaţie pentru tractorul U650 al fostei uzine braşovene Tractorul SA şi a demarat fabricaţia acestora în baza unui contract de prestări servicii cu societatea Roman SA. Licenţa de fabricaţie a fost cumpărată însă doar pentru Egipt, tractoarele neputând fi vândute în altă ţară. "Am vândut până acum 80 de tractoare, dar au fost problemele politice, care sperăm să se termine curând, având în vedere că acum, în septembrie, au şi ei primele alegeri libere", a mai spus sursa citată.

Un nou tractor proiectat

Cei zece angajaţi ai societăţii braşovene, în majoritate foşti membri ai conducerii Tractorul SA, au proiectat un nou tractor - U 825. "Am lucrat zece luni la acest produs care poate fi vândut şi în România, şi în Uniunea Europeană, şi în Asia, Africa. Este un tractor de 76 de cai putere, iar preţul lui, fără TVA, este undeva pe la 18.000 de euro. Este un tractor cu motor Perkins şi punte Carrero, deja avem solicitări din Turcia, care este o piaţă de 40.000 de tractoare pe an, iar în zilele următoare vom primi şi vizita unei delegaţii de la FARS Tractors din Iran pentru a vedea care sunt caracteristicile produsului", a declarat fostul manager al Tractorul SA.

Pentru că tractorul a fost proiectat fără cabină s-a luat decizia ca acesta să fie trimis la compania Lokman din Austria pentru proiecţia cabinei. "Ne-au promis că până în 15 septembrie vom avea tractorul înapoi cu tot cu cabină", a mai spus Şerban. Mai mult, compania pregăteşte pentru anul viitor lansarea unui nou tractor, cu o putere de 90 - 110 cai putere.

Tractorul SA a fost vândut pe 82 de milioane de euro

Compania braşoveană Tractorul SA a intrat în faliment la începutul lui 2007, la finele acelui an fiind cumpărat de compania Flavus Investiţii SRL, controlată de Centerra Capital, un vehicul de investiţii al fondului britanic Cheyne, pentru 82 de milioane de euro. Flavus intenţionează să contruiască un adevărat cartier pe cele 120 de hectare pe care se întindea uzina braşoveană, anunţând investiţii de 1,5 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb