Fostul preşedinte al Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului, trimis în judecată de procurorii anticorupţie

Ziarul BURSA #Politică / 12 mai 2006

Fostul preşedinte al Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului (LSMVJ) şi al Confederaţiei Sindicatelor Miniere din România (CSMR), Savu Vasile Ioan, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire a funcţiei pentru obţinerea de foloase necuvenite, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în formă continuată.

Savu Vasile Ioan a fost deputat din partea Asociaţiei Macedonenilor din România, în perioada 2000-2004. Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), din probele administrate, a reieşit că, în perioada 2002-2003, în calitate de preşedinte al LSMVJ şi CSMR, Savu Vasile Ioan şi-a folosit influenţa şi autoritatea pe care o avea faţă de membrii organelor de conducere colectivă a celor două structuri sindicale pentru a-i determina să aprobe alocarea unor sume de bani din fondurile celor două instituţii, sume necuvenite, însuşite ulterior de acesta.

Reprezentanţii DNA declară că prejudiciul cauzat prin aceste fapte este de 969.769.683 milioane lei vechi, iar pentru a oferi o aparenţă de legalitate acestor fapte, Savu Vasile Ioan a falsificat diverse acte ale celor două organizaţii sindicale, cum ar fi dispoziţii de plată, ordine de deplasare, referate pentru decontarea avansului.

De asemenea, în mai 2002, DNA declară că Savu Vasile Ioan i-a determinat pe 4 dintre liderii unor organizaţii sindicale afiliate să semneze dispoziţii de plată în alb care atestau că ei ar fi primit diferite sume de bani până la concurenţa sumei de 280 milioane lei vechi, pe care i-a însuşit. Încercând să justifice suma respectivă, el a depus diferite documente nelegale în contabilitate CSMR. La începutul lunii martie 2003, procedând în aceeaşi manieră el şi-a însuşit suma de 300 milioane lei vechi din fondurile CSMR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb