FOTBAL ŞI BANI Beckham vinde tricouri într-o zi cât Steaua şi Dinamo într-un an

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 11 ianuarie 2011

Beckham vinde tricouri într-o zi cât Steaua şi Dinamo într-un an

David Beckham este fotbalistul care îşi vinde cel mai bine imaginea la nivel mondial. Legitimat în Statele Unite, la LA Galaxy, Beckham are în acest moment nu mai puţin de unsprezece oferte pentru a evolua în următoarele două luni, până reîncepe campionatul american de fotbal. Cluburile nu mizează atât pe contribuţia aces-tuia la revitalizarea rezultatelor sportive ci în primul rând pe plusul de imagine pe care îl aduce, plus care se converteşte în foarte mulţi bani. Fostul căpitan al naţionalei Angliei este un adevărat campion al vânzării de tricouri, toate cluburile pe la care a evoluat recu-perându-şi în acest mod banii inves-tiţi în transfer, dar şi în salariul său. Din acest punct de vedere, Beck-ham ar putea preda lecţii conducătorilor echipelor autohtone, existând în Liga 1 formaţii care nu reuşesc să scoată într-un an nici măcar 1000 de euro din vânzarea unor replici ale echipamentelor de joc. Nici echipele cu pretenţii şi public numeros, Steaua, Rapid, Dinamo, U Craiova, nu reuşesc să scoa-tă foarte mulţi bani din această afacere, limitându-se la câte un magazin de prezentare plasat undeva în preajma propriului stadion, de unde se vând câteva sute de tricouri pe an.

Revenirea lui Beckham în Premier League va fi puţin amânată din cauza unor probleme legate de asigurare, dar conducerea lui Tottenham a decis să-l aducă să se antreneze cu echipa în următoarea perioadă. Chiar şi aşa, obiectivul financiar poate fi atins de către clubul londonez, urmând să fie găsită varianta optimă pentru vânzarea de obiecte promoţionale, inclusiv echipament de antrenament. Se aşteaptă ca în următoarele 60 de zile să fie vândute în Marea Britanie în jur de 80.000 de tricouri cu numele fostului căpitan al echipei naţionale. Mijlocaşul ar fi trebuit să joace sub formă de împrumut pentru Tottenham până pe 19 martie, când se reia campionatul în Statele Unite, dar mutarea e blocată pentru moment. Salariul propus este de 120.000 de lire sterline săptămânal, unul foarte mare pentru un jucător aflat la această vârstă. Împrumutat în ianuarie 2010 de LA Galaxy la AC Milan, fostul internaţional a suferit o accidentare gravă care l-a ţinut departe de gazon aproape şase luni. Tocmai de aceea americanii cer să fie încheiat un contract de asigurare extrem de mare (în jur de 150.000.000 de euro), pentru a fi siguri că nu vor pierde prea mulţi bani dacă starul englez se accidentează din nou.

Beckham are un contract fabulos cu Los Angeles Galaxy, 193.000.000 de euro pentru un contract pe cinci ani, din care s-au scurs deja patru. Americanii şi-au recuperat rapid o parte din investiţie, de la momentul semnării contractului şi până când fotbalistul a ajuns efectiv în SUA s-au vândut 250.000 de tricouri cu numele jucătorului englez. O adevărată comoară s-a dovedit a fi Beckham şi pentru fostul său club, Real Madrid. Transferat pentru 37,5 milioane de euro de la Manchester United, Beckham a vândut tricouri pentru Real, în valoare de 425.000.000 de euro, profitul fiind unul uriaş chiar şi pentru un club de talia celui din Madrid.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Beckham nu prea mai are treaba cu fotbalul, dar este un brand care se vinde foarte bine in continuare.

    Mutu ar fi putut sa-i semene, dar l-a nenorocit caracterul. 

    1. Mutu mai are o sansa sa-l egaleze pe englez, la nr. de copii, in momentu asta sunt egali dar , hop , victoritza e foarte productiva pe cand consuela prinde mai greu...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb