FOTBAL ŞI BANI Finala lor - 853.000.000 euro, finala noastră - 64.000.000 euro

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 23 mai 2014

Finala lor - 853.000.000 euro, finala noastră - 64.000.000 euro

Finala Cupei României şi finala Ligii Campionilor sunt cele două evenimente sportive care vor face legea în ceea ce priveşte audienţele TV astăzi şi mâine. Steaua Bucureşti - Astra Giurgiu şi Real Madrid - Atletico Madrid sunt ultimele două meciuri importante din punctul de vedere al microbistului autohton înainte de startul Campionatului Mondial din Brazilia.

Finala Cupei României va aduce faţă în faţă cele mai bune echipe ale Ligii 1, conform clasamentului final al sezonului competiţional 2013 / 2014. Pentru Astra Giurgiu finala are o miză foarte importantă, acesta ar fi primul trofeu din panoplia clubului. Pentru Steaua, câştigarea trofeului ar însemna realizarea primului event (campionat+cupă) după o pauză de 17 ani. Din punctul de vedere al valorii lotului Steaua stă mai bine, jucătorii antrenaţi de Laurenţiu Reghencampf valorează împreună, conform transfermarket.de, 37.800.000 euro, cel mai scump fotbalist din echipă fiind portarul Ciprian Tătăruşanu, cotat la 3.600.000 euro. Lotul lui Daniel Isăilă este cotat la 26.400.000 euro, Budescu, Măţel, Yazalde, sunt giurgiuvenii cu cele mai mari sume de transfer, câte 2.000.000 euro. "Jucăm împotriva fostei şi actualei campioane, cea mai bună echipă, dar noi pornim cu şansele noastre şi sunt convins că ne vom bate până la capăt. Suntem pregătiţi pentru orice, prelungiri, penalty-uri", a declarat tehnicianul Astrei Giurgiu, Daniel Isăilă. Pentru Laurenţiu Reghencampf acesta poate fi ultimul meci la cârma Stelei, având mai multe oferte concrete din zona Golfului, dar şi în aceste condiţii tehnicianul este foarte motivat: "Sunt sigur că vom avea un meci foarte greu în Cupa României, mai ales că Astra este una dintre echipele care s-a chinuit să ţină pasul cu noi. După acest joc voi discuta şi despre sezonul viitor. Un antrenor găseşte mereu motive de a se motiva, chiar dacă a câştigat tot ce se putea". Finala Cupei României va avea loc astăzi, de la ora 21.00, pe Arena Naţională.

Chiar dacă la o primă vedere s-ar putea crede că meciul dintre Real Madrid şi Atletico Madrid ar putea reprezenta finala Cupei Spaniei, cele două formaţii iberice îşi dispută cel mai dorit trofeu european la nivel de cluburi: Liga Campionilor. "Finala banilor" este în mod evident câştigată de Real. Din punct de vedere al valorii lotului Real Madrid are jucători cotaţi la 571.000.000 euro - Cristiano Ronaldo, 100.000.000 euro, fiind fotbalistul cu cea mai mare sumă de transfer din lotul antrenat de Carlo Ancelotti. Cei de la Atletico Madrid cu un lot de 282.000.000 euro - cu Diego Costa evaluat la 35.000.000 euro, au fost echipa cel mai slab cotată din semifinalele Ligii, cu atât mai meritorie fiind performanţa trupei pregătite de Diego Simeone. Tehnicianul lui Atletico consideră că în acest punct, dincolo de calculele financiare sau de trofeele câştigate şansele sunt egale: "Titlul de campioană obţinut weekend-ul trecut este extraordinar, dar nu ne conferă un avantaj. Acum trebuie să întoarcem pagina. În termeni de procente, şansele sunt de 50 la 50. Ei au jucători mai buni la nivel individual. Noi însă venin cu o motivaţie importantă. Va fi un meci foarte echilibrat, în care mijlocul va fi determinant... Să joci o finală este un factor motivant şi prea puţin contează adversarul. Trebuie să fim puternici, trebuie să avem mintea limpede şi să ne concentrăm doar asupra meciului". Carlo Ancelotti, antrenorul Realului este mult mai preocupat ca până la ora meciului să-şi recupereze cele trei vedete, Ronaldo, Bale şi Benzema, care au probleme medicale. De altfel, presa italiană anunţă că în cazul în care Ancelotti va rata şi acest trofeu mai mult ca sigur va pleca de la Real la AC Milan. Finala Ligii Campionilor se va desfăşura mâine, cu începere de la ora 21.45, pe Estadio da Luz din Lisabona.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ca si valoarea lotului cred ca Atletico Madrid este peste valoarea tuturor echipelor din liga noastra nationala.

    Despre ce vorbim aici?

    Despre sport sau bani? 

    1. Despre ambele. Mai nou daca nu ai bani, dar esti bun la sport, tot retrogradezi. Una fara alta nu se mai poate, din pacate!

      FOTBAL SI BANI! Titlul e cinstit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb