FOTBAL ŞI BANI Încasări de 800.000 de euro la un meci care se va disputa în condiţii extreme

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 16 februarie 2012

Partida Steaua - Twente din şaisprezecimile Europa Lea-gue se va disputa cu casa închisă în ciuda condiţiilor meteo complet nefavorabile sportului de performanţă. Ninsorile abundente şi gerurile puternice au pus sub semnul întrebării disputarea celei mai importante partide a începutului de an în care e implicată o echipă autohtonă. În ciuda acestor aspecte negative, încasările sunt peste aşteptări. Trebuie precizat că biletele au fost vândute cu mult înainte ca vremea să se strice.

Conform estimărilor clubului, din vânzarea de bilete s-au obţinut aproximativ 850.000 de euro. Grosul biletelor, 49.000, s-a vândut în doar două zile, preţurile fiind cuprinse între 1000 de lei la loje şi 25 de lei în anumite sectoare ale peluzelor de pe Naţional Arena. Disputarea partidei s-a aflat mult timp sub semnul întrebării, chiar dacă vremea s-a îmbunătăţit considerabil. Observatorul UEFA a inspectat ieri terenul de joc, verdictul final urmând să fie dat astăzi cu câteva ore înainte de fluierul de start. Şi în acest sens a apărut o necunoscută, oficialii Stelei solicitând decalarea cu două ore a startului partidei, de la 22.00 la 20.00, din cauza temperaturilor foarte scăzute, dar reprezentanţii UEFA au insistat să nu se modifice nimic din programarea iniţială. Cu toate acestea este posibil ca la ora disputării partidei să existe numeroase locuri goale în tribune, având în vedere că 40 % din tichete au fost achiziţionate de suporteri din provincie, şi este ştiut că circulaţia pe şosea şi pe calea ferată se desfăşoară foarte greu.

Clubul Steaua şi-a invitat suporterii să vină cu mai mult timp înainte la stadion, pentru a fi evitată aglomeraţia, mai ales că în aceste condiţii căile de acces sunt mult îngustate:" Având în vedere condiţiile meteo deosebite din această perioadă, clubul nostru roagă suporterii roş-albaştri să vină din timp la Arena Naţională pentru a evita aglomeraţia şi ambuteiajele ce se pot forma". În acelaşi comunicat se dau asigurări că gazonul se va prezenta în condiţii optime : "Pentru a evita orice speculaţii clubul nostru a primit asigurări scrise din partea operatorului stadionului (ALPAB-Primăria Generală a Municipiului Bucureşti) că stadionul şi terenul se vor prezenta în condiţii optime la ora jocului, fiind mobilizate 400 de persoane şi 24 de utilaje care lucrează pentru întreţinerea arenei".

Din punct de vedere sportiv, pentru formaţia antrenată de Ilie Stan pregătirea partidei tur s-a transformat într-un adevărat coşmar din cauza absenţei unui teren de antrenament care să se ridice la un standard acceptabil. În condiţiile în care patronul a plecat într-o amplă acţiune de deszăpezire a oamenilor din Vrancea, grijile clubului au rămas în suspensie, iar echipa s-a pregătit în condiţii de nivelul eşalonului trei. Abia ieri s-a reuşit deszăpezirea unui teren şi efectuarea unei pregătiri tehnico-tactice în condiţii acceptabile. Pentru acest lucru antrenorul le-a mulţumit fanilor şi unor... deţinuţi: "Gazonul arată foarte bine. Nu exis-tă niciun fel de amânare. Am reuşit să avem un teren de joc şi unul de antrenament cu ajutorul fanilor şi al deţinuţilor, le mulţumim şi sper să-i facem fericiţi". Pentru Steaua, o eventuală calificare ar reprezenta o lovitură financiară, pe lângă bonusurile venite de la forul continental, doar vânzarea de bilete la partida de pe teren propriu din optimi ar însemna aproximativ un milion de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb