FOTBAL ŞI BANI Probleme pentru Liga 1, au apărut ameninţările cu retragerea

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 10 august 2017

Probleme pentru Liga 1, au apărut ameninţările cu retragerea

Problemele financiare ale cluburilor din Liga 1, plasate în partea a doua a clasamentului la finalul campionatului trecut, se accentuează în acest sezon. Oficialii a două cluburi (Gaz Metan Mediaş şi ACS Poli Timişoara) au vorbit în ultimele zile despre posibilitatea retragerii din competiţie, la una dintre ele situaţia fiind parţial rezolvată printr-o reeşalonare a datoriilor către ANAF. Devine evident că o echipă, chiar şi fără mari pretenţii, nu poate fi susţinută doar din banii obţinuţi din cedarea drepturilor de televizare a meciurilor. Fără ajutorul autorităţilor locale, a sponsorilor sau fără vânzarea unor fotbalişti, inevitabil, se ajunge la un blocaj.

Aflată în insolvenţă şi cu un început de campionat foarte prost, Gaz Metan Mediaş, o echipă stabilă din punct de vedere financiar până de curând, riscă să dispară de pe harta fotbalului începând cu această toamnă. Preşedintele acestei grupări, Ioan Mărginean, a declarat că echipa poate intra în faliment la 1 septembrie, dacă nu vor fi găsiţi sponsori care să ajute la punerea în aplicare planul de reorganizare: "Gaz Metan nu are probleme cu insolvenţa, are un plan de reorganizare aprobat pe 3 ani, dar mi-e frică, pentru că nu a venit nimeni lângă noi sezonul trecut, când am fost pe locul 1. Nu ne mai permitem să aducem jucători, ne-au plecat cei mai buni fotbalişti. E un ultim strigăt de disperare. Suntem nevoiţi să închidem clubul la 1 septembrie dacă nu vine nimeni lângă noi. Oricare din creditori poate cere falimentul pentru că nu putem pune în aplicare planul de reorganizare".

Un semnal de alarmă, benefic pentru echipă, a tras şi antrenorul celor de la ACS Poli Timişoara, Ionuţ Popa, care a lăsat să se înţeleagă că e posibil ca echipa să renunţe la Liga 1, dacă nu se rezolvă problemelor financiare: "Eu simt că unii jucători chiar n-au chef să joace. Eu trebuie să intervin cumva la ei. Este foarte greu să gestionez situaţia. Dacă nu se rezolvă problemele financiare, cred că Timişoara renunţă la Liga 1. Permanent iau Xanax, mă mai linişteşte puţin. Încerc să nu mă supăr pe jucători şi nici să nu-i supăr pe ei prin atitudinea agresivă". La scurt timp după această intervenţie, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat că pentru moment situaţia s-a rezolvat şi echipa va putea să primească bani de la autorităţile locale: "Veste bună, ANAF Timiş ne-a comunicat că s-a aprobat eşalonarea pe trei ani al datoriilor către stat ale clubului Poli şi pe cale de consecinţă emiterea certificatului fiscal pe zero".

Pentru fotbalul autohton situaţia este una neplăcută, ar fi jenant ca în plină competiţie una dintre combatante să se retragă din motive extra-sportive. După cum evoluează lucrurile nu este exclus ca în curând să apară şi alte echipe care să ameninţe cu retragerea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb