FP critică Ministerul Transporturilor

D.D.
Companii / 14 decembrie 2018

Johan Meyer

Johan Meyer

Fondul Proprietatea îşi exprimă dezaprobarea puternică faţă de lipsa de transparenţă a Ministerului Transporturilor, în calitate de acţionar majoritar, care a propus revocarea şi numirea unor membri în Consiliul de Administraţie al APM, fără a furniza acţionarului minoritar niciun fel de informaţii sau documente justificative, a declarat Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Investments Limited şi Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea.

De asemenea Johan Meyer a mai declarat: "Ministerul Transporturilor nu a dezvăluit lista de candidaţi propusă şi nu a oferit niciun fel de detalii privind experienţa şi calificările acestora pentru funcţia respectiva şi nici despre procesul de selecţie care a condus la nominalizarea acestora, conform legislaţiei în vigoare".

Fondul Proprietatea a susţinut în mod constant selectarea şi numirea unor membri neexecutivi independenţi in consiliul de administraţie, cu o experienţă solidă, precum si reputatie de profesionalism şi integritate, care să poată acţiona în interesul societăţii, fără potentiale conflicte de interese. În acest sens, Fondul Proprietatea subliniază responsabilitatea acţionarilor de a analiza cu atenţie şi de a evita numirea unor candidaţi care ar putea fi consideraţi în conflict de interese, având în vedere o serie de factori cum ar fi locul de munca actual sau anterior, afilierea sau alte aspecte semnificative ale activităţii lor profesionale sau alte circumstanţe personale.

Îndemnăm Ministerul Transporturilor să renunţe la intenţia de a numi în mod netransparent noi membri in Consiliul de Administraţie al APM, în contradictie cu principiile de guvernanţă corporativă. Vom urmări îndeaproape activitatea Consiliului şi ne rezervăm dreptul de a proteja interesele companiei prin toate mijloacele legale pe care le avem la dispoziţie".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In toate entitatile de sub autoritatea/coordonarea MT sunt simulacre de sel ectie a administratorilor conform OUG 109/2011,iar indicatorii de performanta sunt stabiliti la novel institutional, nicidecum de catre actionariat, sunt indicatori a caror realizare este cunoscuta apriori. sel ecta consiliilor de administratie este lasata la mana unor administratori numiti provizoriue, in loc sa fie facuta de catre minister. In schimb, salariile sunt fabuloase si destabilizeaza activitatea societatilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb