Franklin Templeton, administrator la "Fondul Proprietatea"

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 iunie 2009

Franklin Templeton, administrator la "Fondul Proprietatea"

Enache Jiru: Oferta de preţ a fost acceptabilă

Daniela Lulache: Cu siguranţă că voi pleca din funcţia de director general al Fondului

După multe amânări şi poticneli, procesul de alegere a unui administrator pentru "Fondul Proprietatea" s-a încheiat, marţi seară, după ce Comisia de Selecţie a managerului de fond a decis că "Franklin Templeton Investment Management" Ltd a depus cea mai bună ofertă financiară de administrare. "Morgan Stanley Investment Management" Ltd, a fost singurul competitor al "Franklin Templeton" în etapa finală a selecţiei.

Membrii Comisiei de Selecţie au refuzat, ieri, să dea mai multe informaţii privind comisionul pentru care "Franklin Templeton" va administra activele de aproximativ trei miliarde euro ale Fondului, invocând confidenţialitatea impusă de procesul de selecţie.

Enache Jiru, preşedintele Comisiei de Selecţie, a precizat, însă, că "Franklin Templeton" a cerut un comision "acceptabil din punctul de vedere al raportului dintre calitatea serviciilor oferite şi preţul cerut".

"Comisia va transmite forma propusă a contractului de administrare către Guvern şi către Fondul Proprietatea, urmând ca detaliile acestui contract să devină publice după aprobarea contractului de acţionarii FP în cadrul unei viitoare Adunări Generale", a declarat domnul Jiru. Adunarea Generală a Acţionarilor Fondului va fi convocată în următoarele zile, au precizat reprezentanţii Comisiei.

"Franklin Templeton Investment Management" Ltd va avea nevoie de aproximativ trei luni de zile înainte să preia administrarea Fondului, fiind obligat ca, în acest interval, să îndeplinească o serie de condiţii formale, precum constituirea companiei în România sau autorizarea sa de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, au mai spus reprezentanţii Comisiei.

"Franklin Templeton" îşi va prezenta politica de investiţii în viitoarea Adunare Generală, fiind nevoit, în acelaşi timp, să respecte şi politica investiţională menţionată în documentele licitaţiei, potrivit domnului Jiru.

Acţionarii aşteaptă listarea Fondului la Bursă

Alegerea unui administrator pentru Fondul Proprietatea reaprinde speranţele acţionarilor minoritari pentru listarea Fondului la Bursă, situaţie în care aceştia şi-ar putea valorifica deţinerile.

În prezent, acţionarii minoritari ai Fondului îşi tranzacţionează participaţiile la Fond prin mica publicitate, la preţuri semnificativ sub valoarea acţiunilor la care au fost despăgubiţi.

"Odată cu selectarea managerului de Fond, sperăm să crească şi preţul acţiunilor FP, în aşteptarea listării la Bursă", ne-a spus, ieri, avocatul Corin Trandafir, reprezentantul acţionarilor Auschnit şi Malaxa. Domnia sa consideră că niciodată Fondul nu a fost atât de aproape de momentul listării, în ciuda faptului că actuala criză economică ar putea afecta decizia de cotare a FP.

"Scopul listării este ca acţionarii să îşi vândă acţiunile la un preţ decent. Cei care vând acum, vând în piedere, acesta fiind un risc pe care şi-l asumă", a mai spus domnul Trandafir.

Daniela Lulache, pregătită să predea ştafeta la conducerea Fondului

Daniela Lulache, a anunţat, ieri, că va pleca din funcţia de director general al Fondului, imediat ce "Franklin Templeton" îşi va prelua atribuţiile. Domnia sa a subliniat, în acelaşi timp, că structura de conducere corporativă a Fondului nu a fost însă definitivată.

"Cu siguranţă, voi pleca din funcţia de director general al Fondului. Toţi angajaţii Fondului au ştiut că au contracte pe termen limitat", a precizat, ieri,doamna Lulache, anunţând că, cel mai probabil, Adunarea Generală a Acţionarilor va avea loc în şase săptămâni.

"Franklin Templeton Investments" este o companie de management al investiţiilor, cu o experienţă de aproximativ 60 de ani, potrivit informaţiilor de pe site-ul său. La finele lunii mai, anul acesta, compania administra active în valoare totală de 448,7 miliarde dolari, faţă de 31 mai anul trecut când valoarea activelor administrate se ridica la 623 de miliarde dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb