FRANŢA: Peste 94.000 de cazuri noi în 24 de ore, un nou record

J.P.
Internaţional / 25 decembrie 2021

Peste 94.000 de cazuri noi în 24 de ore, un nou record

Franţa a depăşit vineri seară, Ajunul Crăciunului, pragul de 94.000 de noi cazuri de COVID-19, un nivel niciodată atins de la începutul pandemiei în martie 2020, potrivit datelor publicate de Agenţia franceză de sănătate publică, notează AFP, citat de Agerpres.

Au fost înregistrate 94.124 de cazuri noi în 24 de ore, sub efectul celui de-al cincilea val care se intensifică purtat de varianta Omicron, mult mai contagioasă.

În ultimele şapte zile, media este de 66.417 cazuri.

Precedentul record absolut a fost atins joi, cu peste 91.000 de cazuri înregistrate. Trebuie să ne întoarcem la vârful valului 2, în noiembrie 2020, pentru a găsi niveluri asemănătoare (86.852).

Mii de francezi s-au grăbit vineri la farmacii pentru a se testa în speranţa de a petrece Crăciunul în familie.

Presiunea continuă să crească şi asupra serviciilor de terapie intensivă, care au 3.254 de pacienţi faţă de 3.208 marţi, cu 316 de noi internări.

În prezent, 16.173 de persoane sunt internate în spital, faţă de 16.060 cu o zi înainte.

Numărul deceselor de la începutul pandemiei a ajuns la 122.462, cu 169 mai mult decât cu o zi înainte.

De la începutul campaniei de vaccinare în Franţa, 52.686.872 de persoane au primit cel puţin o injecţie (78,1% din populaţia totală) şi 51.585.838 de persoane au în prezent o schemă completă de vaccinare (76,5% din totalul populaţiei).

Şi de la începutul campaniei de rapel, 21.933.063 de persoane au primit o doză suplimentară, mai scrie AFP.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. S-au intepat, au ajuns la 'imunitatea de turma' dupa cum ziceau specialistii lui peste si acum bat recordul de infectari. Masura principala? mai multe 'vaccine' Idiotii europei!

    1. 86% dintre adultii francezi au cel putin o doza. Iar acum baga banii si in teste, banii proprii.

      vaccinul face de multe ori diferenta intre cei ce mor si cei ce scapa

      stie si el asta dar mananca cacat pe aici fiindca asa e platit. :-)

      Asa este doar ca diferenta este data daca te-ai vaccinat sau nu:-)

      Cacat au halit aia care si-au batut joc de voi. Acum, ca sa-si bata joc de voi trebuie sa bage alta prosteala. Cica mor mai putini. Acest 'adevar' vine tot de la aia care ziceau ca serul e sigur si eficient. Banditii aia castiga miliarde fara sa raspunda si covidiotii se spârcâie pe unde apuca.

      Platesc aia care castiga bani din tzeapa nu aia despre care se zice ca sunt victime. Idiotii nu inteleg nici asta. 

      Anul asta au murit mai multi oameni in tarile cu multi vaccinati. Sunt statistici oficiale. Doar ca mortii injectati sunt trecuti la categoria 'cu comorbiditati' desi au murit din cauza serului nociv, bai dobi!

      Dupa statisticile oficiale Romania are de 2-3 ori mai multi morti si la decese datorate Covid si la totalul de decese.

    Date de la serviciul national de statistica privind decesele in exces din Anglia si Tara Galilor.

    Excess deaths 65+ fr om 20w12 to 21w9 51 wks 95631 

    Excess deaths 65+ fr om 20w27 to now 23 wks 22205 

     

    Timp de 51 de saptamani de la inceputul pandemiei pana in sapt 9 din 2021, in tarile mai sus mentionate au murit 95631 de cetateni cu varsta de peste 65 de ani (ne intereseaza in principal aceasta categorie de varsta ale carei decese Covid compun 85-90% dintre toate decesele Covid). 

    UK este singura zona geografica pe care am vazut-o eu in care o perioada relativ lunga de 17 saptamani inregistreaza decese in exces negative fata de perioada 2015-19. In alte tari (Israel, Europa), aceasta perioada de fericire este mult mai redusa sau chiar nu exista. Acelea s-au vaccinat cu mRNA si nu AstraZeneca. 

     

    Din pacate pentru briti, au inceput rapelul cu mRNA din septembrie, ajungand la final de oct la 8 milioane de boostere mRNA. Iar decesele in exces au revenit.

    Daca normalizam perioada la 51 saptamani ajungem la circa 50 000 de decese in exces. Iata cum, la nivelul societatii, eficienta terapiei mRNA este de 50% din reducerea deceselor, in cel mai bun caz. Lumea vaccinata moare dar la fel de mult de Covid, ci de alte boli. 

    1. Decesele in exces se datoreaza lipsei de disponibiitate a serviciilor medicale, cauzata tocmai de alocarea resurselor gestionarii efectelor pandemiei

      de unde stii? pe ce te bazezi?

      Excess mortality is a more comprehensive measure of the total impact of the pandemic on deaths than the confirmed COVID-19 death count alone. It captures not only the confirmed deaths, but also COVID-19 deaths that were not correctly diagnosed and reported as well as deaths fr om other causes that are attributable to the overall crisis conditions (Conditions such as health systems being overwhelmed, resources being diverted away fr om other health problems, or fewer people seeking treatment for other health risks.).

      Explicatia nu sta in picioare. Este doar o tentativa politica de a distrage atentia. Decesele in exces apar si in tarile care au trecut lejer prin pandemie si in 2021 sunt masiv vaccinate. De exemplu tarile scandinave. In aceste tari, sistemele medicale nu au fost coplesite, ba chiar ele se lauda cu cele mai multe paturi la numarul de locuitori.

       

      Care sunt posibilele explicatii dupa parerea mea? Prin faptul ca nu previn infectarea si nici boala in formele usoare sau medii, si doar o eficacitate in jurul a 60% in a preveni formele severe la varstele 65+, vaccinurile permit raspandirea virala in corpul infectatilor. 

       

      Intr-un studiu finantat chiar de NIH, s-a descoperit la autopsiile unor persoane infectate ca virusul persista in organism in diferite tesuturi chiar si la 230 de zile de la numita "vindecare". 

      "We performed complete autopsies on 44 patients with COVID-19 to map and quantify SARS-CoV-2 distribution, replication, and cell-type specificity across the human body, including brain, fr om acute infection through over seven months following symptom onset. We show that SARS-CoV-2 is widely distributed, even among patients who died with asymptomatic to mild COVID-19, and that virus replication is present in multiple extrapulmonary tissues early in infection. Further, we detected SARS-CoV-2 RNA in multiple anatomic sites, including regions throughout the brain, for up to 230 days following symptom onset. Despite extensive distribution of SARS-CoV-2 in the body, we observed a paucity of inflammation or direct viral cytopathology outside of the lungs. Our data prove that SARS-CoV-2 causes systemic infection and can persist in the body for months." 

    România a înregistrat în noiembrie 2020 cel mai mare număr de decese pe timp de pace, de la Al Doilea Război Mondial. Si in Octombrie la fel, probabil ca au facut insolatie daca ne luam dupa propaganda ruseasca de aici...

    1. La fix un an dupa, s-a batut recordul...

      În octombrie 2021, la fiecare nou-născut, în România au murit trei oameni! Luna cu cele mai multe decese de la cel de-al Doilea Război Mondial: 44.595 

      Citeşte întreaga ştire: În octombrie 2021, la fiecare nou-născut, în România au murit trei oameni! Luna cu cele mai multe decese de la cel de-al Doilea Război Mondial: 44.595 

      Acesta este efectul instigarii la ura pe care-l propaga in societate de sorginte fascista hauroida cu finantare ruseasca, respectiv acolitii sekuristi ai acestora... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb