FRĂŢIA VINULUI Austriecii de la "LacertA Winery" şi-au extins investiţiile în zona Dealu Mare

Cornelia Angelescu
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului / 3 iunie 2011

Domnul Walter Firedl, reprezentant al grupului de proprietari "LacertA Winery"

Domnul Walter Firedl, reprezentant al grupului de proprietari "LacertA Winery"

Investiţiile "LacertA Winery" s-au extins în România, în regiunea Dealu Mare, prin construirea celei mai moderne crame vinicole din ţara noastră. Producătorul român de vinuri premium sub brandul "LacertA" deţine un complex de construcţii, care totalizează o suprafaţă de peste 2000 mp, ca urmare a unei investiţii de 6 milioa-ne euro. Grupul de proprietari este format din trei austrieci şi o doamnă din Germania.

Walter Friedl, reprezentant al grupului de proprietari "LacertA", ne-a declarat: "Aici desfăşurăm atât activităţi de producţie, cât şi pe cele de stocare şi degustare a vinului. Există şi o sală pentru evenimente, din care se poate admira întreaga podgorie. Proiectul complexului a fost realizat de una dintre cele mai renumite firme de arhitectură din Austria. Din acest moment, putem spune că < LacertA Winery > nu mai este un proiect, ci o realizare".

"LacertA" lansează "turismul viticol"

Prin noua investiţie, care reprezintă o construcţie unică în ţara noas-tră, compania îşi extinde activităţile şi în zona "turismului viticol", un concept practicat intens în ţări cu tradiţie în producerea vinurilor, precum Franţa, Italia, Spania, Portugalia, dar şi Argentina, Chile, Australia sau SUA.

Complexul este un mix de beton, oţel şi lemn, materiale moderne, uşoare, care conferă o rezistenţă foarte mare la mişcările seismice, posibile în zona Dealu Mare. Sunt integrate cele mai moderne elemente de design din domeniu, de inspiraţie internaţională, cu elemente de tradiţie, reprezentate de conacul construit de arhitectul român Ion Mincu. Acest conac, care datează de 110 ani, a fost restaurat în întregime de investitori, în anul 2005, fiind un punct central de interes pentru vizitatorii podgoriei "LacertA".

Walter Friedl ne-a detaliat ceea ce au gândit investitorii: "Drumul vinului < LacertA > se integrează perfect în zona geografică Dealu Mare şi aduce vizitatorilor o combinaţie a patrimoniului istoric, natural şi cultural, cu cel viticol. În plus, prin investiţia noastră dorim să impulsionăm şi turismul local, prin parteneriatele pe care le vom stabili cu pensiuni şi hoteluri din zonă pentru cazarea celor care ne vizitează podgoria. Atracţiile sunt numeroase: degustarea vinului, turul podgoriei, descoperirea rutelor istorice şi culturale ale viticulturii româneşti şi un peisaj superb autentic".

Până în prezent, producătorul de vinuri "LacertA" a investit în Româ-nia peste 8 milioane de euro, reprezentând şi replantările suprafeţelor viticole şi dotarea cu utilaje de ultimă generaţie pentru viticultură. Parte din investiţia realizată a fost susţinută prin intermediul programelor europene Sapard şi FEADR, cât şi a programelor Guvernului României de reconversie viticolă.

Podgoria "LacertA Winery" este situată în comuna Finteşti-Buzău, pe un domeniu de 82 de hectare. În portofoliu de produse sunt 9 sortimente de vin, dintre care 6 albe şi 3 roşii. Patru dintre acestea au fost premiate la ediţia din 2011 a "Salonului Internaţional de Vinuri Vinvest": Cabernet Sauvignon 2009, Cabernet Sauvignon/Shiraz 2009, Cuvee IX 2009 şi 2010. LacertA Cabernet Sauvignon 09 a fost declarat cel mai bun vin roşu din competiţie şi a primit Marea Medalie de Aur, cea mai importantă distincţie din concurs.

"Vinurile < LacertA > sunt produse din strugurii din Podgoria Dealu Mare, care se înscrie, geografic, pe aceeaşi paralelă cu Podgoriile din Bordeaux şi Toscana. Sunt vinuri fine, pe care le vom distribui exclusiv la intern, prin reţeaua HoReCa şi prin intermediul câtorva magazine specializate".

"În prezent, avem deja rezervări din partea unor numeroase grupuri de străini, turişti sau oameni de afaceri, care vizitează România. Estimăm că până la sfârşitul anului, investiţia va genera peste un milion de euro".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb