FSLI: Şomajul tehnic în educaţie pune în pericol siguranţa angajaţilor, a elevilor şi chiar a unităţilor de învăţământ

C.B.
Miscellanea / 11 aprilie 2020

Şomajul tehnic în educaţie pune în pericol siguranţa angajaţilor, a elevilor şi chiar a unităţilor de învăţământ

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ atrage atenţia Guvernului României că şomajul tehnic nu poate fi aplicat în cazul angajaţilor din sistemul de învăţământ, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Indiferent că vorbim despre personalul de predare sau de personalul didactic auxiliar ori nedidactic, aplicarea acestei măsuri înseamnă îngreunarea activităţii, stoparea acţiunilor de igienizare şi dezinfectare a unităţilor de învăţământ, care este obligatorie şi, ceea ce este foarte îngrijorător în această perioadă- şcolile devin ţinta spărgătorilor.

Potrivit sursei citate, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ consideră că aplicarea şomajului tehnic în sistemul de educaţie din România este o măsură radicală, care nu a fost bine analizată şi care va aduce grave prejudicii de care Guvernul se va face direct responsabil.

În această perioadă toate şcolile din România trebuie să fie dezinfectate cu mare atenţie, aşa cum poate nu s-a făcut niciodată în istoria învăţământului. În momentul în care se va lua decizia revenirii în sălile de clasă, atât elevii, cât şi cadrele didactice au nevoie de spaţii igienizate complet, care să nu reprezinte un pericol pentru sănătatea sau chiar viaţa lor, în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

În cele mai multe unităţi de învăţământ, o şcoală are una sau două femei de serviciu, în urma reducerii numărului de posturi din învăţământ. Cine pregăteşte şcoala, dacă acestea sunt trimise în şomaj tehnic?

O altă consecinţă a acestei măsuri, extrem de gravă, este cea privind paza unităţilor de învăţământ. Dacă portarii sau paznicii, acolo unde sunt, sunt trimişi în şomaj tehnic, şcolile devin ţintă pentru hoţi, aşa cum s-a întâmplat, de curând, la o unitate de învăţământ din Sectorul 4 al Capitalei, după ce portarul a fost trimis acasă în concediu de odihnă forţat.

În concluzie, măsura şomajului tehnic în educaţie are implicaţii majore, iar în lanţ, după cum putem observa, victime vor ajunge chiar elevii. Precizăm, de asemenea, că economiştii nu susţin această variantă a şomajului tehnic şi implicit a tăierilor de venituri, întrucât pentru funcţionarea economiei, este nevoie de bani în piaţă.

Simion Hancescu, preşedinte FSLI, a declarat: "Şomajul tehnic nu poate fi aplicat sistemului de învăţământ şi poţi să îţi dai seama de acest lucru, imediat după ce faci o analiză atentă a modului în care funcţionează sistemul. Guvernul ar putea să facă rost de aceşti bani de la categoriile favorizate. Nu poţi să mergi pe varianta de solidaritate în acest moment dacă cei cu salarii uriaşe din sectorul bugetar sau cei cu pensii speciale nu participă. Consider că în această perioadă trebuie să tratăm lucrurile cu maximă seriozitate, atât în modul în care este gestionată criza provocată de pandemie, dar şi modul în care este susţinut procesul educaţional prin învăţarea online, cât şi prin modul în care nu lovim în oamenii care nu au venituri mari şi pe care îi putem aduce în situaţie de risc".

Opinia Cititorului ( 42 )

  1. Universul se va prabusi daca o categorie bugetara va avea castigurile afectate. Lumea se va termina si civilizatia de va sfarsi daca Liviu Pop sau Silviu Hancescu vor intra in somaj tehnic. M-am saturat de retorica asta imbecila. Romania va merge mai departe si fara profesori si fara politicieni, procurori, judecatori si fara politisti chiar si fara doctori indiferent ce va fi. Parea buna a acestei pandemii este ca reincepem sa vedem valorile adevarate, valoarea prieteniilor ca oameni, ca tara, ca umanitate in general. Cu sau fara Siegfrizi Mureseni, Johannisi, Busoi, Ciolaci, Viorici, Voiculesti si alte asemenea personaje, lumea merge mai departe. Fara ei oricand cineva se va gasi sa opreasca mastile "fratilor" italieni, altcineva va ascunde ca fratii nemti ne opresc ventilatoarele, altcineva va manca rahat in locul lui CTP plescaind de placere pe la diverse televiziuni detinute de verii olandeji. Lumea merge inainte , viata trebuie sa mearga, daca se va sparge hotia asta cu fratia europeana, cu cinstita diaspora, cu toata mizeria asta egalitarist sociala de gasca si toata propaganda asta mizerabila cu atat mai bine ! De sute de ani stim sa facem agricultura, stim sa ne extragem singuri aurul, petrolul si gazul, stim sa e acoperim nevoile de baza, nu avem nevoie de milioane de bugetari care sa ne invete cum sa ne imprumutam mai bine. Multumesc COVID .

    1. Ce atâta școală? Așa prăpădită și minimalistă cum este. Riscăm să avem oameni prea inteligenți și cu ea așa cum e. Nu, avem nevoie de un popor complet idiot, care să nu pună întrebări despre nimic: nici despre carantina asta complet absurdă, nici despre Holocaust, nici despre UE, mă rog, cam despre nimic din ce ni se predică toată ziua. Să stăm cuminți în casă și să ne uităm la televizor. "Cotele apelor Dunării, pardon numărul de decese pe ziua de azi. Am mai reușit să găsim unul care era pe moarte de cancer hepatic, dar pentru că era infectat cu coronavirus, l-am trecut ca fiind mort de coronavirus".

      Și tocmai, că pensii speciale au doar bugetarii. Eu n-am auzit de vreun casier la Carrefour, de exemplu să aibă așa ceva. Și chiar și ăia cu funcții mai înalte din sectorul privat. 

      Ai reusit sa insiri toate stereotipurile pe care le consideri la moda fara sa spui nimic. Putina bascalie ieftina in sustinerea a tu stii ce. Filozofia betivului caruia i-a fost inchisa carciuma. Invatamantul nostru nu risca sa produca oameni inteligenti asa cum spui tu pentru ca printre altele este structural invechit, prestat de o umplutura intrata la limita intelectualitatii prin cele mai sumare studii cu putinta, pervertita moral si fara repere. "Și chiar și ăia cu funcții mai înalte din sectorul privat. " soune multe despra modul retardat de a gandi al unui amploaiat bugetar din invatamant, semidoct ce uzurpeaza o functie nobila, maimuta ce neneoroceste generatii de copii prin cumpararea unei norme de ore. Este momentul propice reformarii sistemului, renuntarii la sistemul bazat pe creearea de catedre pentru secaturi, liberalizarii accesului la informatie de calitate prin tehnici moderne online. Pseudovalorile care irosesc timpul si resursele trebuie sa primeasca somaj tehnic prelungit. Arrivederci.

      Asa este.Numai de o persoana ca tine cu o opinie atat de pertinenta avem nevoie,altfel se duce tara de rapa .Noroc ca stii sa scrii si sa citesti.Esti o persoana autodidacta?

    ce hoti sa vina nene?..acolo e marea hotie din sistem...bani la greu si rezultate ioc ??sa fure ce???bancile???secretarele au de lucru maxim o zi pe luna.pontaje si prezenta ...bibliotecare...ce???adminis trator patrimoniu?cel financiar?...da click si plateste 3 facturi si salariile le scoate caluculatorul ??..pedagos si asistenta scolara...la fel..laboranta...sef atelier..plus jumate din profesori nu fac nimic...da nimica nene...si toti au ...3000...3500...4000...4500 ...net bah nene...problema e ca cei ca dvs nu vor ca sistemul sa fie reformat si eficientiza....PE REZULTATELE ELEVILOR..PE COMPETENTELE LOR...NU PE DIPLOMEME VOASTRE DE SPIRU HARET.

    1. Pe tine,deștepți lumii, cine te- a învățat carte? Asa te-ai nascut, deștepți? Ai lucrat vreodată cu un copil? Stii care sunt particularitatile lui intelectuale? Cred ca nici nu stii ce sunt acelea. Nu stiti decât să aruncați cu noroi in cei care v- au învățat să scrieți și să citiți!!!!!

    Se cam exagereaza ...Chiar o prostie mai mare nu se putea invoca ?? Vezi doamne n-o sa fie cine sa dezinfecteze scolile . Si daca se intra in somaj tehnic, chiar nu se poate veni la servici ??acolo unde este cazul. Atata bun simt nu exista din psartea angajatilor din invatamant. Sa ajute si ei in astfel de situatii ??? . Intelegeam daca veneati totusi cu niste propuneri..dar nu asa categoric NU se poate. Uite ca se poate . Sa veniti la serviciu acolo unde este cazul..si dati si voi dovada de un ajutor statului in aceste cazuri ?? Asa dupa cum atatea Organizatii se implica si vin in ajutor...Voi de ce nu puteti >/??

    1. Lumea este o imensa inchisoare acum, MAI CEVA CA INAINTE, Romania nu a excelat niciodata la civilizatie, e inchisa de Hoardele Ocultei Mondiale, cu slujnici de nadejde! Eu zic sa ne intoarcem la epoca hunter-gatherers, sa distrugem tot ce mai e de distrus, ramasitele patetice ce au ramas, spitale, scoli, institutii! Pentru ca in afara de cateva firme mari, Cris-Tim, Dacia-Renault, Ford, IMM-uri (ferme agricole, restaurante, edituri etc), nimeni (niciun ~privat~) nu produce nimic: motorways, skyscrapers, high-tech,se ocupa de FUUUUUUUUCKING SHIIIT! Necombaterea bolilor (cancer, cardio-vascular, diabet etc) este DOVADA CEA MAI CLARA DE PRIMITIVISM LA SCARA GLOBALA! VACCIN OBLIGATORIU PENTRU A TRANSMITE CINE STIE CE SUBSTANTE NOCIVE, LA FEL!!! SO LET US START THE GAME!!! ~MAD MAX~ IS COMING!!! HURRAY! BACK TO THE WORLD DESERT, 'CAUSE FORESTS ARE ELIMINATED (DEFORESTATION IS AT ITS PEAK, SEE AZUGA LANDSLIDE)!!!

      Cine dracu est? vino cu noi sa nu lasam p astia sa ne dea in gat.

      Eu i as baga în șomaj tehnic pe profii care v au învățat și romana (vezi greșelile facute) și engleza

    Ba e foarte justificat! De ce ar fi profesorii exceptati? Si asa aveti 4 luni libere dar platite! Ce fac profesorii in perioada asta? Nimic! E lrea mult si somaj tehnic, ar trebui sa multumiti si pentru atat! Stim ca va credeti Dumnezei si ca chipurile fara voi nu se mai invarte pamantul, dar citind ce scrie nenea asta te apuca jena! Stai doua luni acasa DEGEABA, dar vrei salariul intreg! De ce? Si sa nu incepeti ca invatamantul de la distanta, ca am copil la scoala si stiu foarte bine ca pur si simplu STATI DEGEABA! Aveti putin bun simt si multumiti va cu 3 sferturi de salariu cadou!

    1. Imi bag picioarele in ea da solidaritate si de CoVid-19! Trage unul de muci si trebuie sa-mi inchid cafeneaua? Se opresta tara in loc!!! Mama voastra de idioti cu tot cv voi! Autoritatea de de tot pishu! Se dau la tavaleala de doi bani de pe lume ca sa isi pastreze rahatul lor de functie de arendas pe Rominica? Noi o tragem pentru un rahatu ala de minciuna de kkat! Corona e doar pe syicla!

      Am ajuns rau, in loc sa-mi fac afacerea, stau la mila statului! Mama voastra de handicapati!

      Stimate domn, de ce nu v ați făcut profesor?

      Oare este mult prea greu? 

      Oare sunt sute de nopți pierdute cu învățatul? 

      Oare este salariul de nimic? 

      Oare este prea greu sa stai în clasă cu 30 de elevi, când ți se pare greu și sa stai cu al tău acasă? 

      Oare sunt prea multe examene de trecut? 

      Oare este mult prea mare responsabilitate? 

      Stimate domn, câte puțin din toate, credeți-mă..

      Doar cine nu este în sistem, nu știe cu ce se mănâncă învățământul și de ce mii de cadre renunță anual 

      Corect ce spui.Nici eu nu ma amestec in munca altuia.Oare de ce nu spune nimeni nimic de ,,performantele" elevilor care nu invata.Numai profesorul este de vina?Oare cati parinti se interezeaza de ,,performantele copilulu"? Vezi contractul de parteneriat pe care fiecare parinte a semnat cu scoala.Azi multi parinti se cred pedagogi .

      Profesorii din tara noastra au salarii f.mici si totusi nu prea parasesc scoala.

      Profesorul e singur fata de elevi si parinti. In ziua de azi scoala nu este apreciat cum trebuie. P 

    Scandalul SPARANGHELUL GERMAN, conduce la sphaga catre Sica Mandolina, Orban Ludovic, care trebuie URGENT ARESTUIT!

    1. Ca n-au stiut si ei sa dea o perversa de pe Tg Ocna la viata lor! Ii fac toti, inclusiv ashtia! in loc sa le dea sa zaca!

    Câteva considerații

    1.Să nu repetăm greseala imensă din 2009 si să tăiem salariile la toți cu 25 la sută  

    2.Pentru a detensiona situatia din țară primul pas tăierea pensiilor nesimțite inclusiv la judecători și procurori, altfel se va ajunge la sânge pe străzi  

    Pentru invatamant 

    1.personalul auxiliar din preuniversitar mai ales paznicii,electricienii,tâmpla rii ,bucataresele etc cu salarii de 1500-2000 net pe lună, clar fara bani puși deoparte sa nu sufere deloc  

    2, toate gradatiile de merit tăiate pe veci pentru ca sunt date in peste 80 la sută din cazuri după criterii discutabile 

    3Toate salariile din invatamant inclusiv superior să nu depășească in următoarele 3 luni sumă de 3500 lei net.Deci cei care depășeau această sumă să ajungă aici 

    4.inspectoratele școlare sa aiba un maxim de 10-12 inspectori nu 30-40  

    5personalul din minister redus cu minim o treime  

    6.toți angajații din învățământul superior, directori economici,secretare etc salarii maxime de 3000 net. 

    -probabil aceste măsuri simple aplicate corect ar aduce economii de minim 30 la sută

    Notă: sunt profesor, aș fi afectat temporar dar țara ar avea de castigat!!! 

    1. Ca la ceilalti nu mai astept, ca sunt someri tehnici de lux! Tara de sarantoci! In timp ce voi stati acasa ca prostii, natia asta de politicieni labgii scoate bani grei din taierea padurilor si banii de somaj! Ca eu mi-am trimis acasa chelneritele si le dau eu cate trei milioane sa nu moara de foame!

      Cu ce mai platesc acum cafeaua de 12 lei?

      Pui botul ca orice dus cu pluta!

      Ca sarim pe voi. Si terminati cu somerii tehnici, ca nu mai vine nimeni la noi, macel facem.

      Andrei Grigore pari isteric si irațional. Ce se întâmplă? Bine,accept o ploaie de înjurături dacă te va spăla pe creier !

      in primul rand afacerile dau faliment, in al doilea rand toti mortii si bolnavii se raporteaza drept covid. aia pleaca in prostie la merkelita de parca n-ar fi virusu, deci noi suntem prosti ca stam in case si pierdem totul si ascultam de niste mui. Apoi, voi nu ati iesit din comunism, ca eu l-am trait. Seful de institutie a fost si este un securist cu drept de viata si de moarte asupra angajatului, morban e un securist, daia introduce chestia asta, nu pune un CI-ist la fiecare institutie, ca eu am fost in armata si era cel mai dur scadea salarii dupa impresii. eu dau faliment pentru rahatul lui din kur, mai trebuie sa dau cate 600 de lei chelneritelor ca mor de foame! in al treilea rand se fura la greu cu firmele partidului... cand te kkcesti ca trebuie sa aiba toti 3000 de ron pari a fi un activist de partid de pe vremea raposatului toti egali in saracie...stii neam de traista cat e o chirie, 1200, utilitati 800... deci te caci pe tine asta e, clientii mei cu ce platesc bai fraiere... nu puteti sa utilizati internetul ca sunteti cazuti din copaci... bai dau faliment cu kktii tai de carcalaci...mortii ei de treaba, venim peste voi astia care mentineti afacerile la pamant. si peste guvernatorii coloniei. bai coada europei

      da daca ea luam cu asalt sediul ticalosiei de unde vine tot rahatul ca stim si tehnici de gherila.

      acu l au bagat in fata pentru starea de urgenta si pentru afaceri, paduri taiate, fusareli cu banii statului, gunoi depozitat din toata lumea. Romania este groapa de gunoi a lumii

      si ne spune ca a avut 39 de grade, ca i se infunda nasul si nu putea respira. da ce a fost parasutat acum pe planeta? toti au avut in copilarie o astfel de boala cand au baut ceai fierbinte sa li se desfunde nasul si gatul. mortii si anafura masii de treaba, pe cine prostesc astia, ca toti mortii de cancer si diabet sunt pusi la covid ca sa se fure angro

      Articolul eate despre profesori, ce legatura o avea cu barul tau, numai tu stii.. Si da, da bani la chelnerite, chiar 1000 , ca ai castigat bani pana acum, nu mori daca mai si dai 2 luni

      nu trebuie sa suporte toata populatia saracia pentru un nenorocit ca tine sa isi bani de la securitatea de acum si sa i aperi pe ratatii de la conducere. cat iti morban sau aparatul lui de propaganda sa i tii parte? cu tot spectacolul asta de prosti cu patent? cine va crede ma, suntem chiar asa de retarzi sa va credem? cine plateste televiziunile sa sperie populatia? cine i plateste pe medicii astia alarmisti? epidemii din astea au fost si in urma cu 10-20 de ani si s au dus, acuma au unii de dat tunuri! au avut si mai multe victime! esti un ticalos! ca sunteti toti cazuti in cap! italia da prima tinerilor care se duc la munca! ce e asta, cantarea romaniei?

      o f teti de 30 de ani ca salariul mediu e de nu stiu cat, ati ajuns la un kkt de 3000 de lei lunar. cand in alte tari e de 1200 de euro pe luna. Oamenii sunt bogati, am clienti, nu sunt, stau si eu in somaj. oarba de pe lume cu cine v a facut pe voi.

      angajatii de la securitate, influenserii de la ziare si tv, sa luam averea inapoi de la nastase, basescu, berceanu, stolojan, roman si tovarasii de furt, sa vedeti cum se fac bani de toate... ca ati stors poporul asta de tot

      Fe

      Ați greșit într un singur loc: nu 80% din gradații de merit date aiurea, ci 100%.

    Dacă nu erau profesori, nu mai știați sa scrieți și sa citiți, erați niște handicapați care se uitau ca vițelul la poarta noua la litere, cifre! Știați sa faceti mașini, calculatoare, erați tratați de niște vraci, stăteati în întuneric va scobeati în nas și va scărpinat în cur! Hai ca sunteți frustrați! De ce nu va faceți profesori bai deștepților dacă e asa bine în sistem? Aaaa?

    Sunt de acord cu salarii micșorate, și nu pt. că avem 4 luni liber, cum zic unii, (ceea ce este un neadevăr, pt că ne perfecționăm si documentăm și când suntem ,,liberi''), ci pentru că mi s-ar părea normal să fim uniți, mai ales acum. Și nu, nu stau degeaba nici cand sunt la catedra, nici acum, e drept că nu se compara cu lucrul efectiv la clasă, însă aceasta este situația și trebuie sa ne conformăm. E adevărat, sunt si unele cadre didactice care poate nu merită să primească nimic, nici măcar atunci când sunt la catedra, dar cine sunt eu sa judec? Eu sunt o parte a cadrelor didactice care nu așteaptă să se termine luna să primească salariul, sper ca mine să fie mulți alții. Constiința morală nu mă ,,lasă" să treacă ziua fără ca acei copii din clasă să nu își însușească acele noțiuni predate.

    IAR CAND AVEM VACANTA ACEEA MARE, NE PREGATIM PT EXAMENE DE GRAD, DE MASTER, CURSURI DE PERFECTIONARE ETC.  

    Acestea le fac pt mine, pentru împlinirea profesională, nu pentru alte beneficii. Si mai e ceva, eu si alți colegi am trecut prin multe emotii la examemele de titularizare, grade, master.  

    Profesia acesta cere dăruire, documentare și învățare pe toată durata vieții, pt.cine vrea, desigur. Nu mă pot duce în fața clasei nepregătită, fiindcă eu mi-am asumat un rol, acela de îndrumător pt. educație.  

    Un sacrificiu făcut de toți este un beneficiu pentru noi în viitor, cred cu tărie acest lucru și sper să nu mă înșel. 

    Mă întristează când aud și citesc atâtea blamări la adresa profesorilor, însă toți am avut nevoie de școală (și avem în continuare pt copiii noștri), însă educația făcută în școală nu mai corespunde exigențelor dvs. 

    ,,Esenţialmente, mă simt profesor, pentru că această calitate nu ţi-o ia nimeni. Calitatea de senator e temporară, depinde de vot, de jocuri politice... Profesoratul e profesorat, şi chiar asta mă simt, îmi place să explic. Am o vocaţie, în sensul latinesc al cuvântului (chemare). Mă simt chemat. Îmi place să explic."( George Pruteanu) 

    Copiii sunt darul nostru de preț!!!

    1. Sunteti senator, deci nu sunteti profesoara!

      Mesaj mai siropos nu am auzit niciodata! Si inca un lucru de imagine: Doamna Profesoara de romana m-a invatat de la primele lectii sa nu fac prescurtari,”pt.”. Esti senatoare, deci vei avea dupa reducere 6,600 de RON, in timp ce un profesor va avea 2,800 de RON in cazul cel mai fericit! Poate ca vei avea si salariul de teacher! Profesorul va sta mereu la cheremul unui director numit politic sau ca urmare a mitei date inspectorului general, si el numit politic, sau omului politic important al districtului. Eu stiu cum stau lucrurile in invatamant de la verisoara mea din Bucuresti (nu o cauta dupa nume, nu are numele meu), pe care, poate, o voi chema aici, in USA! Ca sa scape de tara aceea! Ca sa nu o dea nimeni afara ca nu a sosit cu banii de mita! Ca acolo razbesc numai pilosii si cei care dau mita! Scoala este un loc al coruptiei din acest punct de vedere, examenele pentru inspectorii generali si obisnuiti sunt trucate: li se spun subiectele dinainte! Eu ma mir ca sunt candidati pentru un astfel de sistem corupt, pentru profesorat, sa-si epuizeze tineretea pentru NIMIC! Imi pare rau ca nu mai stiu prea bine romana, ca imi vin prea multe expresii in engleza in minte! Am stat prea mult aici! Patronul de cafenea are dreptate, desi a recurs la un limbaj cu injuraturi! Vei avea pensie de senator, mai mare decat venitul oamenilor batrani tinuti in case! Pentru ca analfabetii care au opt clase, majoritatea politicienilor, si nu au construit nimic in Romania sa se imbogateasca! IMBOGATITII DIN RAZBOIUL CORONAVIRUS contra populatiei(CRIZA ULTIMILOR 30 de ani a fost suportata de populatie!)! Dar sunt buni la afaceri frauduloase din banii luati acum din micsorarile de venituri! Din taierea padurilor! Vei fi o half-breed, o political EMBEDDED! Asta e, nu vei mai fi profesor niciodata! Sunteti invechita in rele! 

      Poate anonimul e pe lista de plata a partidului!

      Îmi cer scuze daca s-a înțeles asa....partea esențială este cea despre PROFESOR. Nu am spus nimic siropos, am spus doar ce am gândit. Și nu sunt senator, nu aparțin vreunui partid, sunt CADRU DIDACTIC si atât. Din fericire pentru învățământul românesc, sunt profesori care IUBESC ce fac, contrar opiniei dumneavoastră că ne răpim tinerețea pt nimic. COPIII NU SUNT NIMIC!!! De ce sunt învechită în rele?! Nu mai avem voie să ne exprimăm? Cred ca si verișoara e fericită că e cadru didactic, bravo ei ca rezistă! Dumneavoastră nu ați rezistat nici măcar în țară, dar daca ați fi fost în domeniu....E nevoie de noi, profesorii, ăștia cu mintea ,,învechită", deși am doar 32 de ani. Nu am avut și nu am pile, am învățat si tot ce am realizat până acum s-a datorat muncii mele intelectuale...E adevărat, sunt și cadre didactice nepregătite, însă, ca în orice domeniu, există și ,,uscaturi".

      P.S.: Îmi cer scuze pentru prescurtare, însă m-am grăbit în comentariul anterior. 

    Sigur ! De când prima doamnă Iohanis este în învățământ, nu se mai poate lua nici o măsură ca la toți ceilalți !

    Profesorii nu merg de 1 lună la serviciu...  

    Ceilalți Da !.... 

    dar toți iau salarii întregi ! 

    Nimeni nu vede ! 

    Nimeni nu știe ? 

    Zău ?!? 

    ALO !!! 

    Mat terminați cu separatismul și favoritismul. ! 

    Când noi venim franți de muncă, 

    cei din învățământ se plimba și vin cu cumparaturile de la MOL gata făcute , se dau în balansoar /scranciub și beau o bere....se plimba cu cățelul...  

    Am vecinii în învățământ și așa fac. Ba se uita și de sus la tine, că de, ei sunt intelectuali ! 

    Așa da viață !  

    Doar 2 zile pe săptămână câte 3 sau 4 ore pe zi..... Nu ca noi ceilalți care facem 8 ore pe zi + 2 ore dus întors ! 

    Liber - liber, vacanță - vacanță, banii - bani.... Să tot fii în învățământ !  

    Și au la bani ! 

    Eu am 56 de ani și am un salariu cât un mucos de debutant în învățământ ! 

    Am și eu studii superioare... ani de muncă... Dar degeaba !...

    O să - i sature Dumnezeu pe toți neobrăzatii și nesatuii !  

    1. Si atunci de ce nu ați devenit profesor? Eu sunt de acord cu șomajul tehnic..în masura în care se aplică tuturor, exceptând personalul medical, poliția...cei care sunt în prima linie. Dacă vecinii nu sunt ,,bine" crescuți și vă privesc de sus, asta nu e vina tuturor profesorilor. Ar trebui să ne respectăm între noi, asta e vina celor 7 ani de acasă. Si eu sunt cadru didactic, dar o RESPECT femeia de serviciu de pe scară, și pe inspector, în egală măsură. Asta nu înseamnă că trebuie să ștergi pe jos cu femeia de serviciu, iar pe inspector să îl țin în palma! Am dat un exemplu doar....nu stiu ce meserie aveti dumneavoastră.

    Mincinoșilor și hoților !

    Ce ? numai școlile se închid și au o femeie de serviciu ?  

    Toate instituțiile sunt în aceeași situație !

    sau cei din învățământ sunt mai cu moț ? sau cu pai în c... r, cum spunea bunica mea...  

    1. Ale Securitatii Globale si de Stat! De asta am plecat! Ale posturilor TV!

    Șomajul tehnic trebuia aplicat din prima zi a ordonanței de urgență tuturor clear care primesc bani de la statul român, indiferent de functie si rang. Excepție celor care sunt in prima linie in lupta cu Coronavirus. De ce nu se aplica ? l Comentariile domnilor sindicaliști sunt povești.. sau nu stim noi ..au început profesorii sa derstizeze ...???!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb