FT: Piaţa imobiliară din China are probleme mai mari decât cea din SUA

(A.G.)
Ziarul BURSA #Internaţional #Imobiliare / 2 iunie 2010

FT: Piaţa imobiliară din China are probleme mai mari decât cea din SUA

Problemele de pe piaţa imobiliară chineză sunt mai mari decât cele cu care s-a confruntat SUA înaintea crizei globale, deoarece ar putea combina o posibilă bulă speculativă cu riscul de nemulţumiri sociale, a declarat, ieri, un membru în comitetul de politică monetară de la Banca centrală a Chinei, într-un interviu acordat Financial Times, preluat de Agerpres.

"Problema pieţei imobiliare chineze este mult mai mare decât problema de pe pieţele imobiliare din SUA şi Marea Britanie înaintea crizei financiare. Este mult mai mult decât o problemă de tip bulă speculativă", a declarat Li Daokui.

Piaţa imobiliară americană a intrat în colaps după ce mulţi oameni nu au mai putut să-şi plătească ipotecile la creditele riscante de tip sub-prime, ceea ce a condus la o criză în care mii de persoane şi-au pierdut casele, iar creditarea a îngheţat.

Recent, autorităţile chineze au introdus o serie de măsuri destinate evitării unei bule speculative, prin înăsprirea restricţiilor în cazul vânzării în avans de noi proiecte aflate în dezvoltare şi majorarea avansului minim pentru cea de a doua locuinţă.

Li Daokui a adăugat că recentele măsuri guvernamentale destinate evitării supraîncălzirii pieţei imobiliare trebuie să facă parte dintr-un plan pe termen lung destinat aducerii sub control a preţului caselor. Oficialul citat a avertizat că un cost ridicat al locuinţelor ar putea afecta creşterea economică viitoare prin încetinirea urbanizării. În plus, creşterea preţurilor prezintă şi un posibil risc politic, în special în rândul tinerilor care se simt excluşi de pe piaţa imobiliară.

"Când preţurile cresc, multe persoane, în special tinerii, devin îngrijoraţi. Este o problemă socială", a avertizat Li Daokui.

Acesta a adăugat că există în continuare semnale că economia chineză se supraîncălzeşte şi a recomandat o majorare modestă a dobânzilor la depozite, precum şi o apreciere graduală a monedei naţionale chineze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb