Future Visions Academy- un proiect Confindustria Romania în parteneriat cu SkillDoers

G.D.
Companii / 10 iunie 2022

Future Visions Academy- un proiect Confindustria Romania în parteneriat cu SkillDoers

Nealinierea dintre competenţele predate de sistemul tradiţional de formare şi cele cerute de piaţa muncii este definită drept skill mismatch, conform unui comunicat remis redacţiei. O propunere de a depăşi acest obstacol în calea creşterii PIB-ului vine din partea Confindustria România care creează Future Visions Academy, o platformă dedicată competenţelor transversale, mulţumită sprijinului partenerului italian SkillDoers.

Potrivit sursei citate, parteneriatul dintre Giulio Bertola, Preşedintele Confindustria România şi Stefano Saladino, CEO Mashub srl şi Lider de proiect SKillDoers a fost oficializat ieri la Bucureşti, la prestigiosul sediu al institutului Aldo Moro - Şcoala Internaţională Italiană în prezenţa unora dintre cele mai importante companii italiene care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României, precum Technology Reply srl şi a instituţiilor române şi italiene, amintind aici pe reprezentantul Ambasadei Italiei la Bucureşti, dl. Matteo Petrini, Şeful Biroului Politic şi Vice Şef al Misiunii.

Future Visions Academy este o iniţiativă care ia naştere în urma proiectului Coordonatorului Grupului Tehnic Digital Innovation al Confindustria România, Andrea Allocco.

Obiectivul este unul clar: acela de a da valoare oamenilor prin formare continuă, de a face afacerile mai competitive, generând astfel bunăstare economică şi socială, subliniază sursa citată.

Două ar fi aspectele fundamentale pe care se pune accent: formarea şi persoanele, care s-au reunit şi au fuzionat în urma angajamentului Confindustria România prin Future Visions Academy.

Oferta de formare a Future Visions Academy se bazează pe o propunere de direcţii create pentru a accelera rezultatele personale şi profesionale ale top managementului italian din România, concentrându-se pe dezvoltarea competenţelor transversale pe care Stefano Saladino le defineşte drept "Acel patrimoniu de abilităţi sociale, emoţionale şi cognitive care, într-o epocă din ce în ce mai dominată de inteligenţa artificială, le permite oamenilor să se poată angaja şi să rămână performanţi pe piaţa muncii".

De asemenea, este posibil ca propunerea de bază să poată fi integrată cu mai multe upgrade-uri: sesiuni individuale de coaching, evaluări personalizate, planuri de formare personalizate şi servicii suplimentare pentru a satisface nevoile individuale şi specifice ale companiei.

Giulio Bertola a declarat: "Atenţia deosebită pe care am acordat-o capitalului uman, în timpul pandemiei dar şi astăzi, cu atât mai mult, în faţa dramei conflictului din Ucraina, îşi găseşte o ulterioară contribuţie în cadrul acestei inovatoare iniţiative italo-române. Intervenţia asupra acestor skill mismatch, accesibilitatea formării pe competenţele pe care piaţa le cere, reprezintă o contribuţie extraordinară pentru toţi, antreprenori şi manageri, pentru actualizarea şi integrarea competenţelor profesionale şi creşterea capacităţii de atractivitate a tinerilor, spre viitoare noi oportunităţi de angajare".

Un avantaj al acestei Academy evidenţiat de Confindustria România este abordarea hibridă a metodei de studiu: teorie combinată cu exerciţii practice şi interacţiune cu formatorii. Conţinuturile sunt concepute ad-hoc cu ajutorul formatorilor şi profesioniştilor consacraţi în sectorul în care îşi desfăşoară activitatea. Acest lucru permite top managementului italian al companiilor care îşi desfăşoară activitatea în România să accelereze timpii de învăţare şi aplicarea în viaţa de zi cu zi a competenţelor învăţate.

Exemplul dat de Confindustria România reafirmă de asemenea şi evoluţia rolului companiilor care devin tot mai mult purtătoare de valori şi acţiuni inovatoare şi sustenabile pentru un viitor mai bun, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb