"Citi" s-a alăturat "JPMorgan" în fruntea unei liste de 30 de bănci de importanţă sistemică publicată anual de Board-ul pentru Stabilitate Financiară al G20 (FSB), în locul HSBC, ceea ce înseamnă că banca va fi obligată să constituie o rezervă suplimentară de capital, din 2019, relatează Reuters.
Statele din G20 au convenit după criza financiară din 2007-2009 că cele mai mari şi complexe bănci, al căror colaps poate provoca haos pe pieţele financiare, ar trebui să deţină capital suplimentar, în funcţie de riscul pe care îl implică, potrivit News.ro.
Cele 30 de bănci incluse pe această listă mai trebuie ca din 2019 să înceapă să deţină obligaţiuni care să poată fi valorificate pentru refacerea capitalului folosit în timpul unei crize.
Potrivit listei publicate luni de FSB, "Citi" a fost inclusă alături de "JPMorgan" în categoria de bănci care trebuie să constituie cel mai mult capital suplimentar, de 2,5% peste nivelul minim obligatoriu la nivel global.
Componenţa listei de 30 de bănci a rămas nemodificată faţă de cea publicată în 2015.
HSBC a coborât în categoria a doua, alături de "BNP Paribas" şi "Deutsche Bank", acestea având nevoie de un capital suplimentar de 2%. "Bank of America" a urcat o categorie şi s-a alăturat acestora.
"Barclays" a coborât o treaptă şi va avea nevoie de suplimentarea capitalului cu 1,5%. "Industrial and Commercial Bank of China" şi "Wells Fargo" i s-au alăturat urcând o categorie.
În schimb, "Morgan Stanley" a intrat în categoria în care va avea nevoie de capital suplimentar de 1%.
Autoritatea de reglementare a lăsat neschimbată lista cu companiile de asigurări de importanţă sistemică, din care fac parte "Aegon", "Allianz", AIG, "Aviva", AXA, "MetLife", "Ping An", "Prudential Financial" şi "Prudential".
1. fără titlu
(mesaj trimis de Robu I. în data de 22.11.2016, 01:03)
Poate seismica, domnilor redactori!