GABOR VONA, PREŞEDINTELE JOBBIK:  "Ce se întâmplă în Transilvania este o problemă între SUA şi Rusia"

A.L.
Politică / 14 februarie 2016

"Ce se întâmplă în Transilvania este o problemă între SUA şi Rusia"

Gabor Vona, preşedintele Jobbik, formaţiune de extremă dreapta din Ungaria a acordat un interviu pentru Digi24 în care a vorbit despre situaţia românilor şi maghiarilor din Transilvania dar şi despre cele două mari puteri ale lumii, SUA şi Rusia.

Potrivit interviului acordat la Digi24, Vona este de părere că Rusia reprezintă un gardian al "adevăratelor valori europene" şi a vorbit pe larg despre "semnele" războiului de care se teme toată omenirea - SUA-Rusia.

Preşedintele Jobbik a declarat că "suntem folosiţi de jocurile marilor puteri. Şi văd acum semnele acestui fenomen. Concret, mă gândesc la situaţia în care marile puteri folosesc conflictele româno-ungare pentru a ne folosi ca pioni pe tabla lor de şah. Ei adâncesc şi ascut conflictele noastre, ne întorc unul împotriva celuilalt, şi în locul coexistenţei paşnice, normale, relaţiile româno-ungare devin terenul conflictelor. Aşa cum am spus, văd şi trăiesc aceste lucruri. Vă spun sincer, nu sunt optimist în privinţa viitorului apropiat. Consider că atât politica externă ungară, cât şi cea română trebuie să fie foarte lucide dacă vrem să evităm conflicte majore".

Vona a precizat că "Mă tem că SUA şi Rusia nu vor fi capabile să îşi ţină sub control conflictul iar acţiunile de care vorbeam îmi întăresc tot mai mult convingerea că avem de ce să ne temem. Am senzaţia că ceea ce se întâmplă în Transilvania nu e în primul rând o problemă între maghiari şi români, problema nu e HVIM sau grupurile de rock, ci lupta dintre SUA şi Rusia".

Cât despre formaţiunea de extremă deapta pe care o conduce, Vona a declarat "Jobbik sprijină autonomia şi autodeterminarea, dar dacă uităm că trăim în această regiune a Europei şi avem probleme comune, atunci vom fi provocaţi unul împotriva altuia iar din această situaţie nu am câştigat niciodată, nici unul, nici altul".

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Nu o sa castigati niciodata Ardealul. N-ati reusit 1.000 de ani, n-o sa reusiti niciodata!

    1. Nici nu il vor ... stai calm

    Besina.

    Nu stiu ce vorbeste el, eu stau in Ardeal romani, maghiari, rromi nu e nici o problema. 

    Nu ne vrea nici Rusia nici Sua, nici Ungaria.

    Daca am vrea sa ne separam de Bucuresti pentru aceasta sa se faca un referendum in Ardeal. 

    1. Stam aici in inima Ardealului si nu exista nici o problema, de nici un fel in ce privesc romanii-maghiar. Cred ca problema este de la Bucuresti, aia se tem de orice aud ca ar fi maghiar.

    Domnul VONA, habar nu are ce spune!!!!Realitatea ne arata ca in toata ROMANIA, nu mai sunt REAL, nici macar un milion de maghiari!!!!Populatia ungureasca din INIMA ROMANIEI, Harghita si Covasna este intr-un declin accentuat, scade cu 7,000-8,000 locuitori pe ani...in zece-cinsprezece ani, natural, ungurimea este istorie!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb