GABRIEL LEŞ: "Trecerea STS sub coordonarea MApN, unica soluţie de reformă"

M.I.A.
Politică / 27 iulie 2019

Gabriel Leş

Gabriel Leş

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, susţine că trecerea STS sub coordonarea Ministerului Apărării Naţionale "este unica soluţie de a reforma şi reda credibilitatea acestei structuri" şi consideră că în cazul avionului SMURD prăbuşit în Apuseni, dar şi în cazul fetei din Caracal care a anunţat la 112 că a fost sechestrată sistemul "a eşuat lamentabil".

"În 2007, Bruxelles-ul deschidea împotriva României procedura de infringement pentru lipsa localizării pe sistemul de urgenţă 112. În ianuarie 2009 problema părea rezolvată prin implementarea mecanismului de către o companie privată", a scris, ieri seară, pe Facebook, Gabriel Leş, informează News.ro.

Acesta a vorbit apoi despre prăbuşirea avionului SMURD în Apuseni, când STS a eşuat în a localiza aeronava.

"În 2014, avionul SMURD se prăbuşeşte în Apuseni, iar eşecul de a localiza în timp util aeronava se soldează cu decesul a doi membri ai echipajului. În 2019, sistemul de urgenţă 112 eşuează încă o dată lamentabil, cei însărcinaţi cu operarea nefiind capabili să localizeze apelantul. Mai exact, STS a transmis o arie în Apuseni şi alte trei locaţii greşite. Rezultatele le cunoaştem: o tragedie teribilă ce nu poate rămâne fără urmări", a mai scris Leş pe Facebook.

Ministrul solicită trecerea STS la MApN.

"Ministerul Apărării Naţionale are infrastructura şi resursa umană specializată pentru a aduce la parametrii optimi acest sistem. Trecerea STS sub coordonarea MApN cred că este unica soluţie de a reforma şi reda credibilitatea aceastei structuri esenţiale pentru sistemului naţional de securitate", a mai scris Leş pe Facebook, conform News.ro.

Adolescenta de 15 ani dispărută la Caracal a sunat de trei ori la 112 şi a spus că este sechestrată de un bărbat.

STS a transmis date de localizare, iar poliţiştii au făcut percheziţii la trei adrese, unde, însă, nu s-a găsit adolescenta sau date specte.

Poliţiştii au aflat ulterior adresa, dar conducerea Poliţiei Române susţine că nu pe baza datelor transmise de STS, deşi reprezentanţii STS susţin că victima a fost găsită la limita inferioară a ariei indicate.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Doriti trecerea sts la ,,armata", deoarece nu mai aveti obiectul muncii prin judete... .ce mari specialisti are armata prin judete !?....

    Ce v-ar mai plăcea vouă sa aveți acest control. Oricum mi se pare grețos ca vreți sa profitați de aceasta tragedie.

    Cardul de sanatate administrat de STS nu functioneaza de 3 saptamani, alegerile europarlamentare suprvizate de STS sunt cu cantec, fetita nu a fost localizata ca sa nu dezgropam cazuri vechi. Ce s-a intamplat in cazul fetitei este de neimaginat si capete trebuie sa cada de procurori, politisti STS-isti... Ca nimeni nu se considera vinovat este de la sine inteles dar oamenii platesc pentru o siguranta pe care nu o au . De circ suntem satui, poate e vremea sa plece tot STS-ul acasa ca si cu el si fara el lucrurile nu se schimba.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb