GABRIELA FIREA: ''Liberalii să lămurească situaţia membrilor care doresc să intre în CGMB şi apoi să facă plângeri penale neîntemeiate''

G.U.
Politică / 25 iulie 2020

''Liberalii să lămurească situaţia membrilor care doresc să intre în CGMB şi apoi să facă plângeri penale neîntemeiate''

Primarul General, Gabriela Firea, susţine că situaţia reclamată de PNL Bucureşti cu privire la consilierii municipali este generată chiar de liberali şi că plângerea penală anunţată de Violeta Alexandru este "ridicolă", transmite Agerpres.

"Actualul ministru al Muncii este deosebit de preocupat de activitatea Consiliului General şi anunţă că ne dă în judecată, deşi situaţia pe care o reclamă este generată chiar de către membrii partidului său! În loc să se ocupe de majorarea alocaţiilor pentru copii şi de pensii, doamna Violeta Alexandru face doar ce ştie mai bine: plângeri penale ridicole! O sfătuiesc pe doamna Violeta Alexandru să lămurească situaţia membrilor PNL care doresc să intre în CGMB şi abia apoi să facă declaraţii publice şi plângeri penale neîntemeiate!", spune Firea într-un comunicat transmis, astăzi, de către Primăria Capitalei.

În comunicat se arată că alegerea consilierilor generali în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti se face cu respectarea strictă a legislaţiei în vigoare.

Potrivit sursei citate, după vacantarea locului de consilier general al lui Ciprian Ciucu, PNL a solicitat validarea celui de-al treilea supleant înscris pe listă şi nu al doilea pe motiv că acesta din urmă nu şi-a plătit cotiza?ia de membru al Organiza?iei PNL sector 2, deşi acesta era membru al Organizaţiei PNL sector 4.

De asemenea, se precizează că s-au solicitat PNL lămuriri despre această situaţie, dar că până în prezent situaţia nu a fost clarificată.

"Subliniem faptul că, dacă legea prevede că se supune validării mandatul următorului supleant (dacă partidul confirmă în scris apartenenţa acestuia), nu este prevăzută şi situaţia de a proceda la validarea următorului supleant până la soluţionarea/lămurirea aspectelor anterioare. Mai mult, PNL s-a adresat instanţei de judecată, pe calea ordonanţei preşedinţiale, instanţa respingând acţiunea ca neîntemeiată. Hotărârea poate fi atacată cu recurs", se arată în comunicatul Primăriei Capitalei.

PNL Bucureşti a anunţat depunerea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a unei plângeri penale împotriva primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, şi a încă trei reprezentanţi ai primăriei, acuzându-i de abuz în serviciu prin nepunerea pe ordinea de zi a înlocuirii unor consilieri municipali ai liberalilor.

Plângerea penală îi vizează pe primarul general, Gabriela Firea, Marius Adrian Pavel - preşedinte de şedinţă al Consiliului General al Municipiului Bucureşti, Mariana Brod - director executiv al Direcţiei juridice din Primăria Generală, Gabriela Zamfir - secretar general al Primăriei Municipiului Bucureşti.

"Noi considerăm că au comis un abuz în serviciu interzicând prin nepunerea pe ordinea de zi a solicitării PNL votarea, discutarea pe ordinea de zi a înlocuirii consilierilor generali ai PNL prin înlocuirea unora dintre dânşii ca urmare a deciziilor luate de PNL, este vorba de consilierul general Ciprian Ciucu, care în decembrie anul trecut a fost numit preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, fiind incompatibil cu funcţia de consilier general şi a altor doi consilieri generali pe care PNL a decis să-i demită ca urmare a unor acţiuni care ne sugerau o apropiere de PSD, ceea ce este intolerabil pentru actuala echipă a PNL Bucureşti", a declarat preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, într-o conferinţă de presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb