GABRIELA FIREA: "Nu acceptăm sub nicio formă creşterea vârstei de pensionare"

S.B.
Politică / 3 februarie 2022

"Nu acceptăm sub nicio formă creşterea vârstei de pensionare"

Ministrul Familiei, Gabriela Firea scrie, joi, într-o postare pe Facebook, că interzicerea cumulului pensiei cu salariul trebuie aplicată celor care abuzează de sistem, respectiv cei care se pensionează anticipat şi continuă să lucreze la stat, de multe ori cu o pensie specială. Ea precizează că PSD nu acceptă sub nicio formă creşterea vârstei de pensionare, informează news.ro.

"Câteva rânduri despre creşterea vârstei de pensionare şi interzicerea cumulului pensiei cu salariul. O spun rāspicat : NU acceptăm sub nicio formă creşterea vârstei de pensionare, dar nu aceasta este problema aflată în dezbatere, de fapt. Proiectul de lege din Parlament nu se referă la obligaţia de a munci până la 70 de ani, ci la confiscarea pensiei celor care îşi doresc să mai muncească după împlinirea vârstei de pensionare. Ceea ce este grav! Nu putem fi de acord cu asa ceva!", a scris Firea.

Ministrul Familiei arată că "PSD nu poate accepta o astfel de sancţiune aplicată celor care au contribuit la pensie şi vor să îşi continue activitatea".

"În schimb, interzicerea cumulului pensiei cu salariul trebuie aplicată celor care abuzează de sistem, respectiv cei care se pensionează anticipat şi continuă să lucreze la stat, de multe ori cu o pensie specială", mai spune Firea.

Liderul PNL Florin Cîţu afirma, miercuri, că va susţine o creştere a pensiilor, atâta timp cât există venituri, măsura va fi spriijinită de Ministerul Finanţelor, iar ţara noastră rămâne în parametrii negociaţi cu reprezentanţii Comisiei Europene privind menţinerea deficitului bugetar.

Referitor la proiectul privind posibilitatea pensionării la 70 de ani, liderul PNL a spus că vizează un sistem voluntar, nu unul obligatoriu.

"Este un proiect. Cred că nu s-a înţeles, era vorba de voluntar, dacă cineva vrea să mai lucreze şi în felul acesta să contribuie să aibă o pensie mai mare, pentru că se creează un sistem de motivare, deci dacă lucrezi, statul contribuie, te ajută la contribuţii şi atunci vei avea o pensie mai mare. Era un sistem voluntar, nu un sistem obligatoriu. Nu este ceva la care ţinem foarte mult, dar ca să credem că nu este nevoie de aşa ceva, deşi ar ajuta bugetul şi vedem că în toată Europa s-a făcut. Este în PNRR, până la urmă trebuie să ne uităm, dar, repet, soluţiile trebuie să vină de la Guvern, nu de la politicieni, expertiza, informaţiile, toate sunt la Guvern", spunea Cîţu.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. > se creează un sistem de motivare, deci dacă lucrezi, statul contribuie, te ajută la contribuţii şi atunci vei avea o pensie mai mare. Era un sistem voluntar, nu un sistem obligatoriu.

    Deci tot aia care ies cu pensii speciale sunt motivati sa amane pensie ca sa fie si mai extra mare apoi. Am inteles. 

    1. Cred ca madam Firea n-a inteles un lucru.Poate-i spune cineva ca doar bugetarii nu se dau dusi la plimbare cu nepotii si vor sa fie scosi cu oicioarele inainte din "institutie". In fabrica unde lucrez eu oamenii numai asta viseaza.Sa iasa naibii la pensie ca sa scape de schimburi si week enduri lucrate.Asa ca oricat ar incerca ei sa ma convinga ca statul are nevoie de angajati,ca organigramele-s cu gauri,bla,bla,eu cred ca singura ratiune este electorala.un militian reangajat la evidenta populatie este un votant.El si familia lui pana la asasea spitza.

    am vz ca o judecatoare a propus pentru magistrati un an sabatic platit. Asa o nerusinare depaseste orice imaginatie

    Dupa ce ca sunt asa speciali la salarii si pensii, sa mai fie si platiti 2 an fara sa munceasca, cica pt ca au un volum mare de munca!!!! Aiuritor 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb