GABRIELA FIREA: "Secretarul general al Guvernului nu are voie să facă politică; Ponta poate fi acuzat de abuz în serviciu"

S.A.
Politică / 18 iunie 2017

Gabriela Firea (Sursa foto: Facebook)

Gabriela Firea (Sursa foto: Facebook)

Actualizare 18:47 Firea: "Săgeţile lui Ponta sunt uşor infantile şi nu mă cobor la limbajul lui"

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că ea se ocupă zilnic de problemele Bucureştiului, iar îndemnurile actualului secretar general al Guvernului, Victor Ponta, legate de activitatea sa la primărie, "sunt uşor infantile", motiv pentru care nu vrea să se coboare la limbajul fostului premier.

Primarul Municipiului Bucureşti a afirmat, la Parlament: "Îi mulţumesc domnului Ponta pentru atenţie. În primul rând, constat faptul că încalcă legislaţia în vigoare. Chiar dacă are 30 de zile să opteze între a rămâne deputat sau cel mai înalt funcţionar public din România, şi anume secretar general al Guvernului, în această perioadă se supune ambelor legislaţii, atât cea privind aleşii, demnitarii, deputaţii şi Statutul funcţionarilor publici, care, prin legislaţie, nu au dreptul să facă declaraţii politice. (...) Este păcat că între doi foşti colegi (...) apar astfel de episoade. Am avut o relaţie foarte bună, mi-aş dori, nu ştiu, în continuare să depăşească acest moment foarte greu. Eu nu i-am dat lecţii niciodată, deşi poate eram în situaţia să îi dau. Mă ocup - nu pentru că îmi spune domnul Ponta, ci pentru că trebuie - mă ocup zi de zi de problemele din Capitală. Săptămâna viitoare voi avea şi un raport la un an de zile. Aceste săgeţi cred că sunt uşor infantile".

Ea a adăugat că "săgeţile" lui Victor Ponta sunt "uşor infantile" şi nu vrea să se coboare la limbajul şi atitudinea acestuia: "Eu nu sunt funcţionar public aşa cum se pretinde domnul Ponta, pentru că dumnealui este acum, aşa a semnat domnul Grindeanu, secretar general al Guvernului. Nu aş vrea să mă cobor la limbajul şi la atitudinea total nepotrivită a domnului Ponta. Eu am o educaţie, am fost crescută altfel şi, chiar dacă port un dialog în contradictoriu, prefer să fie lipsit de veninul cu care ne-am obişnuit în aceste zile".

-----------

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat aseară că Victor Ponta poate fi acuzat de abuz în serviciu pentru declaraţiile făcute de la tribuna Palatului Victoria şi pe Facebook, ea punctând că secretarul general al Guvernului "nu are voie să facă politică şi să transmită mesaje politice", potrivit Agerpres.

Gabriela Firea a susţinut, la România TV: "Eu ştiam că secretarul general al Guvernului, care este, cel puţin aşa se consideră domnia sa, domnul Victor Ponta, cel mai înalt funcţionar public din ţară, nu are voie să facă politică, să transmită mesaje politice. Practic, secretarul general al Guvernului trebuie să îşi îndeplinească doar atribuţiile din fişa postului, potrivit legii 188 din 1999 privind statutul funcţionarului public. Deci, practic, pentru declaraţiile politice de astăzi de la tribuna Palatului Victoria şi de pe Facebook, pentru că aşa a dorit să se prezinte, poate fi acuzat de abuz în serviciu".

Referindu-se la afirmaţia făcută de Victor Ponta pe pagina de Facebook, care i-a recomandat "să ia o pauză din propaganda politică de la televiziuni şi să îşi facă datoria faţa de cetăţenii Bucureştiului, conform fişei postului", Firea a spus că nu îi înţelege atitudinea şi o pune pe seama faptului că este prea tensionat.

Ea a precizat: "Dacă ar fi vrut să se implice pentru aplanarea unor probleme din Bucureşti putea să o facă în calitate de prim-ministru. Nu îi înţeleg atitudinea din această seară, o pun poate pe seama faptului că, poate, este prea tensionat".

Totodată, Gabriela Firea a susţinut că premierul Sorin Grindeanu şi Victor Ponta "au vrut să preia putere numai prin ilegalităţi, dar, după votul din Parlament, avocaţii, juriştii partidului vor face toate cele necesare pentru a restabili legalitatea".

Victor Ponta a scris ieri, pe pagina sa de Facebook: "În calitate de Secretar general al Guvernului am apreciat faptul că, indiferent de politică, ministrul de Interne, Carmen Dan, secretarul de Stat Raed Arafat şi conducerea ISU se află la birou şi îşi îndeplinesc atribuţiile legale privind situaţiile de urgenţă! Îi fac recomandarea legală doamnei primar general Firea să ia o pauză din propaganda politică de la televiziuni şi să îşi facă datoria faţa de cetăţenii Bucureştiului conform fişei postului! Mulţumesc pentru colaborare!".

Furtuna de ieri a doborât mai mulţi copaci în Capitală, pe carosabil şi pe maşini, iar faţada unui bloc este în pericol de prăbuşire, au anunţat reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

Potrivit acestora, în urma ploii torenţiale s-au înregistrat mai multe intervenţii: douăzecişipatru de copaci căzuţi pe carosabil, patru copaci căzuţi pe autoturisme, un panou publicitar desprins şi o faţadă de bloc în pericol de prăbuşire.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Firea nu a inteles inca ca a fost ALEASA de bucuresteni pentru a se ocupa de problemele si de interesele orasului.Din pacate, aceasta s-a pierdut cu Firea si isi canalizeaza energia si eforturile in alte directii cum ar fi deservirea conducerii de partid. Intrebarea legitima care se pune este urmatoare - cine se ocupa de problemele orasului daca primarul ales este preocupat de problemele partidului? Ar trebui ca primarul general sa isi dea demisia. Domule Dragnea, nu numai guvernul nu isi face datoria, dar nici primarul general al capitalei (care face poltica partidului in loc sa faca politica orasului). De ce nu solicitatia si demisia primarului general pentru ca situatia este identica ca la guvern - absenta performantelor? Sigura diferenta dintre cei doi este obedienta fata de liderul suprem - baronul de Giurgiu, ceea ce inseamna ca adevarata cauza pentru fortarea demiterii prim-ministrului nu este lipsa performantelor (pentru ca acestea lipsesc si de la primarii) ci lipsa obedientei fata de dictatorul din partid!

    1. Nici ea nu intelege cum de a fost aleasa de bucuresteni .....

      Pt ca atat stie sa faca....sa turuie toata ziua.... 

      Aveti dreptate! Sunt de acord!

      Unii doar vorbesc sia altii doar muncesc!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb