GABRIELA FIREA: ,,Vinieta Oxygen va intra în vigoare de la 1 martie"

A.I.G.
Politică / 9 decembrie 2019

,,Vinieta Oxygen va intra în vigoare de la 1 martie"

Primarul municipiului Bucureşti spune că vinieta Oxygen va intra în vigoare de la 1 martie, potrivit Agerpres.ro.

Firea a precizat că Bucureştiul se află pe locul patru la nivel naţional şi pe locul şase la nivel european în privinţa poluării şi că trebuie luate măsuri pentru ca situaţia să nu se înrăutăţească.

Primarul Capitalei a declarat: "Am luat această decizie pentru că mi se pare normal. Lunile ianuarie şi februarie, când poluarea oricum este mai scăzută, este şi vacanţa elevilor, sunt mulţi bucureşteni plecaţi din oraş, circulaţia oricum este îngreunată din cauza condiţiilor meteo, fie că este vorba despre zăpadă, polei, chiciură şi atunci ne-am gândit şi am luat această decizie ca termenul de aplicabilitate al proiectului să fie 1 martie, în această perioadă făcând o informare, o comunicare şi o conştientizare din partea cetăţenilor. Am pregătit deja un proiect, se află la direcţiile de specialitate şi vom supune dezbaterii şi aprobării în cadrul Consiliului General din luna decembrie pentru a avea şi aprobarea Consiliului, dar sunt convinsă că niciun consilier nu se va opune pentru a fi această perioadă de informare şi conştientizare", a declarat Firea, luni, într-o conferinţă de presă.

Edilul a precizat că toate fondurile strânse din plata acestei viniete vor fi folosite pentru proiecte împotriva poluării, afirmând: ,,Pentru a nu fi doar declaraţii politice, am introdus un amendament expres în proiectul de hotărâre, care spune foarte clar, că toate sumele din vinieta Oxygen sunt colectate la nivelul Direcţiei Buget-Finanţe a Primăriei Capitalei şi sumele pot fi folosite exclusiv pentru aceste proiecte de mediu şi de mobilitate. Mai concret, pentru plantarea de pomi, pentru achiziţia sau răscumpărarea unor spaţii verzi sau parcuri care au fost retrocedate în anii trecuţi pentru pistele de biciclete"

Proiectul Oxigen, care prevede măsuri de îmbunătăţire a calităţii aerului în Capitală, a fost adoptat, în 24 noiembrie, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Proiectul propunea iniţial ca toate toate maşinile cu normă de poluare sub Euro 5 să achite vinieta electronică pentru Bucureşti, însă, în urma amendamentelor apobate, şi maşinile Euro 4 vor fi scutite de plata vinietei până în 2021.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb