Galaţi: Opt blocuri vor fi modernizate cu fonduri europene

Ana Felea
Miscellanea / 22 ianuarie 2021

Galaţi: Opt blocuri vor fi modernizate cu fonduri europene

Primăria Galaţi continuă accesarea fondurilor europene pentru modernizarea blocurilor. Autorităţile au anunţat că nu mai puţin de opt imobile vor intra în reabilitare după ce au fost accesate 3,5 milioane de euro.

Primăria Galaţi informează: "Un proiect vizează creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe E7 / E8 / C21 / C22, str. Regiment 11 Siret, contractul de lucrări care s-a semnat fiind în valoare de 5.951.038,69 lei fără TVA. Ofertantul câştigător este societatea Davide Construct SRL, fiind prevăzute 12 luni pentru execuţia lucrărilor. Principalele lucrări de intervenţie sunt: anveloparea clădirilor; termoizolarea casei scării cu polistiren extrudat; izolarea planşeului peste subsol; termohidroizolarea terasei; schimbarea tâmplăriei cu profile din PVC culoare albă, cu geamuri termoizolante; schimbarea lămpilor de iluminat existente cu lămpi de iluminat tip LED; refacerea trotuarelor perimetrale".

Autorităţile locale spun că după aceste renovări consumul anual de energie va fi redus cu mai mult de 50%.

"Va creşte eficienţa energetică a unui număr de 320 de apartamente astfel că, prin efectuarea lucrărilor de reabilitare termică, consumul anual total de energie se va reduce cu aproximativ 53,06%,, iar emisia specifica de CO2 se va reduce cu 55,56%. Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 8.760.483,12 lei", mai transmite Primăria Galaţi.

Un alt proiect vizează reabilitarea mai multor imboile din zona Gării CFR. Este vorba despre patru blocuri de pe strada Alexandru Davila pentru care a fost semnat un contract în valoare de aproape 6 milioane de lei.

Primăria Galaţi precizează: "Celălalt proiect vizează creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe CD1, CD2, CD3 şi CD4 de pe strada Alexandru Davila, valoarea contractului de lucrări fiind de 5.892.178,64 lei fără TVA. Ofertantul câştigător este societatea Lemacons SRL, fiind prevăzute 12 luni pentru execuţia lucrărilor. Proiectul propune lucrări precum: anveloparea clădirilor; termoizolarea casei scărilor şi a plăcilor peste subsoluri; termohidroizolarea teraselor; schimbarea tâmplăriei; înlocuirea învelitorii şarpantelor. Materialele folosite vor fi: lemn pentru astereala şarpantelor; ţiglă metalică pentru realizarea învelitorii şarpantelor; tâmplărie PVC pentacamerală cu geam triplu pentru ferestre şi uşi; vată minerală bazaltică pentru termoizolarea faţadelor; polistiren extrudat şi expandat pentru terase, soclurile fundaţiilor şi planşeele subsolurilor".

Beneficiarii proiectului sunt 346 de locatari din cele 180 de apartamente, suprafaţa totală desfăşurată a blocurilor fiind de 13.725 mp. Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 8.120.191,28 lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. minciuni, femeia de servici are 4000 de lei/luna/net, primaria Galati are 6000 de angajati-taietori de frunza la ciini.....au majorat taxele cu 50% ca nu le ajunge bugetul local pt salarii darmite pt vreo investitie.....minciuni precum e toata Romania. Galatiul un oras plin de noroi uscat si proaspat pe toate strazile orasului.....un oras rosu mizerabil.

    Cauta pe youtube: " Bula Imobiliara 2021 Housing Bubble 2021"

    si o sa intelegi dece  

    1. se doreste atatarea bulii imobiliare si la ei

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb