Galaţi: Parc de aventură, construit cu fonduri europene în valoare de 4 milioane de euro

Ana Felea
Miscellanea #Construcţii / 4 august 2020

Galaţi: Parc de aventură, construit cu fonduri europene în valoare de 4 milioane de euro

Parcul de aventură ultramodern promis de autorităţile gălăţene a intrat în linie dreaptă. Primăria municipiului Galaţi informează că a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor în vederea realizării acestui obiectiv, amenajat la fosta Uzină de apă.

"Astfel, în urma licitaţiei publice oferta declarată câştigătoare a fost cea depusă de asocierea SC Ischia SRL, SC Garden Center Grup SRL, Obercons Comp SRL, SC Submit SRL, SC Moviland Met SRL şi Consumcoop Galaţi Societate Cooperativă. Valoarea contractului este de 14.770.122,63 de lei cu TVA, iar durata este de 18 luni, din care 4 luni sunt prevăzute pentru proiectare şi 14 luni pentru execuţia lucrărilor", anunţă Primăria Galaţi.

Investiţie făcută cu fonduri europene

Banii pentru realizarea celui mai mare parc de aventură din sud-estul ţării au fost obţinuţi de autorităţile gălăţene prin accesarea fondurilor europene. Mai exact vorbim de 4 milioane de euro.

"Amenajarea parcului presupune realizarea unui playground (tip "crochet") cu plase colorate, suspendate şi tensionate, care poate fi acoperit cu sisteme de protecţie la intemperii, iar pardoseala va avea covor antitraumă. De asemenea, se vor instala o tiroliană şi un tobogan cu mai multe canale şi se va amenaja un amfiteatru în aer liber. Parcul va avea spaţii verzi organizate între aleile carosabile, parcări, precum şi piste pentru biciclişti, mobilier urban, sisteme de supraveghere video şi wi-fi şi reţele pentru utilităţi", explică , printr-un comunicat de presă, Primăria Buzău.

Fosta Uzină de Apă, unde va fi realizat parcul de aventură, se află pe strada Saturn nr. 42 şi a fost oprită după 139 de ani de activitate în anul 2011. Suprafaţa totală este de peste 47.000 mp, iar Consiliul Local a hotărât în 2019 dezmembrarea acesteia în trei loturi. Lotul folosit pentru proiectul de regenerare urbană este lotul 1, în suprafaţă totală de 15.600 mp, din care peste 14.000 mp va fi spaţiu verde.

Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 19.330.158,88 lei cu TVA, din care valoarea totală eligibilă este de 19.267.850,48 lei cu TVA, contribuţia de la bugetul local fiind de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, respectiv 385.357 lei cu TVA.

"Proiectul "Regenerare urbană zona Uzina de apă nr. 1 (etapă I) cod SMIS 129530" se derulează prin POR/2017/4/4.2/1, Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4.2 - Realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban, revitalizării oraşelor, regenerării şi decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului şi promovării măsurilor de reducere a zgomotului. Obiectivul specific este reconversia şi refuncţionalizarea terenurilor şi suprafeţelor degradate, vacante sau neutilizate din muncipiile reşedinţă de judeţ", arată comunicatul emis de autorităţile gălăţene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb