GALAŢI Patru proiecte de investiţii, de peste 5 milioane euro, prin PNRR

Ana Felea
Miscellanea / 11 ianuarie 2023

Patru proiecte de investiţii, de peste 5 milioane euro, prin PNRR

Consiliul Judeţean Galaţi a lansat astăzi patru proiecte cu o valoare totală de peste 26 milioane de lei, (5,3 milioane de euro). Banii au fost atraşi prin PNRR.

"Astăzi, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean, a avut loc conferinţa de lansare a patru proiecte finanţate prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Este vorba despre Renovarea energetică a Bibliotecii V.A. Urechia - corp A, Renovarea energetică a Unităţii Medico-Sociale Găneşti - Pavilion Central, Pavilion I şi Pavilion II (vechile pavilioane), Renovarea energetică a clădirii Consiliului Judeţean Galaţi din strada Eroilor nr. 13A şi Creşterea eficienţei energetice a imobilului Consiliului Judeţean Galaţi din strada Eroilor nr.16", informează reprezentanţii CJ Galaţi.

"Am reuşit să obţinem fonduri europene pentru a reabilita şi eficientiza energetic fostul Palat al Comisiei Europene a Dunării, actualul sediu al Bibliotecii V.A.Urechia, un monument istoric şi de arhitectură cu rezonanţă europeană, care, anul trecut, a primit şi titlul de Marcă Europeană a Patrimoniului. Vor fi făcute ample investiţii, de la schimbarea sistemelor de climatizare şi încălzire la implementarea unor sisteme alternative de producere a energiei şi montarea unor dispozitive inteligente de gestionare a consumului, Valoarea investiţiei de la Biblioteca V.A. Urechia este de 7.616.119 de lei", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

De asemenea, investiţii cu finanţare prin PNRR vor fi realizate şi la trei pavilioane de la UMS Găneşti, precum şi la două clădiri administrative ale Consiliului Judeţean.

"Peste 120 de pacienţi cu boli psihice grave sunt internaţi la Unitatea Medico-Socială de la Găneşti. Pentru ei, în urmă cu trei ani, am reuşit să construim o clădire nouă, modernă şi dotată cu tot ceea ce este nevoie. Însă, trebuie să facem şi mai mult. De aceea, am accesat fonduri europene pentru a consolida, reconfigura şi moderniza şi vechile pavilioane. Este un proiect de suflet, la care ţin foarte mult, mai ales că mulţi pacienţi de acolo au fost abandonaţi de rudele lor, care nu au mai venit de foarte mulţi ani să-i vadă. Investiţii cu fonduri europene vom face şi la două frumoase clădiri ale Consiliului Judeţean, în care funcţionează mai multe departamente ale instituţiei. Le vom consolida şi reabilita termic, asfel încât să le punem şi mai bine în valoare şi să reducem şi consumul cu energia electrică", a mai declarat Costel Fotea.

Valoarea investiţiei de la UMS Găneşti este de 9.751.733 de lei, iar proiectele de eficientizare energetică a celor două clădiri administrative ale Consiliului Judeţean au o valoare de 8.962.037 de lei. Procedurile de achiziţie publică au fost deja demarate pentru toate cele patru proiecte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb