Garda de Mediu Hunedoara a sistat activitatea termocentralelor de la Mintia şi Paroşeni

Marius Constantin
Miscellanea / 25 iunie 2015

Garda de Mediu Hunedoara a dispus, în urma unui control, sistarea activităţii termocentralelor de la Mintia şi Paroşeni, până când cele două unităţi vor reuşi să se conformeze normelor de mediu, informează deputatul PNL Bogdan Ţîmpău într-un comunicat transmis astăzi redacţiei.

Domnul Ţîmpău consideră că aceste dispoziţii ale Gărzii de Mediu nu au acoperire legală şi, potrivit domniei sale, decizia este una arbitrară sub "influenţe politice".

Deputatul PNL adaugă că reprezentanţii Gărzii de Mediu au efectuat mai multe controale în ultimii ani, constantând de fiecare dată lipsa autorizaţiei integrate de mediu, dar nu au luat măsură asupra funcţionării celor două unităţi.

În urma sistării funcţionării celor două termocentrale, vor fi afectaţi cei 1.219 angajaţi de la Mintia şi 508 de la Paroşeni, parte din cei 6.445 de angajaţi ai Complexului Energetic Hunedoara. Domnul Ţîmpău precizează că peste 6.000 de familii din Deva vor avea de suferit pentru că vor rămâne fără apă caldă şi căldură furnizate de către Termocentrala de la Mintia, iar situaţia se complică şi mai mult pentru aceste familii, în condiţiile în care procesul verbal de constatare a fost atacat de către conducerea CEH, iar decizia va fi mult amânată pentru că se intră în vacanţă judecătorească. În condiţiile în care va dura cel puţin 5 luni pentru aflarea deciziei instanţei, există riscul ca cele 6.000 de familii din Deva să rămână în plină iarnă fără utilităţi, în timp ce marii oameni de stat ai PSD-ului fug de răspundere.

Deputatul PNL le cere ministrului Energiei, Andrei Gerea, şi prim-ministrului Victor Ponta să găsească o soluţie pentru remedierea acestor probleme, iar, în caz contrar, "să-şi prezinte demisiile".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb