Gartner identifică tehnologii emergente cheie care extind experienţele imersive

F.D.
Companii / 16 august 2022

Gartner identifică tehnologii emergente cheie care extind experienţele imersive

Cele 25 de tehnologii emergente urmărite în raportul Hype Cycle for Emerging Technologies, 2022 publicat de Gartner susţin evoluţia şi extinderea experienţelor imersive, accelerând procesul de automatizare a soluţiilor de inteligenţă artificială (AI) şi optimizând livrarea tehnologiilor de către experţi, potrivit unui comunicat de presă.

"Tehnologiile emergente oferă companiilor un potenţial de transformare, dar CIO şi liderii de inovare tehnologică se confruntă cu provocarea de a extinde capabilităţile digitale concomitent cu îmbunătăţirea sustenabilităţii în condiţiile în care constrângerile legate de resurse sunt în permanentă creştere", a declarat Melissa Davis, VP analist la Gartner, completând: "Este esenţial ca organizaţiile să elimine zgomotul din jurul tehnologiilor emergente pentru a accelera schimbarea prin punerea în valoare a inovaţiilor care stimulează diferenţierea şi eficienţa competitivă."

Hype Cycle for Emerging Technologies este unic în rândul rapoartelor Hype Cycle publicate de Gartner deoarece identifică perspective cheie din rândul a peste 2.000 de tehnologii şi modele de lucru aplicate pe care Gartner le profilează în fiecare an într-un set succint de tehnologii şi tendinţe emergente absolut necesar a fi cunoscute de cei implicaţi. Aceste tehnologii şi tendinţe au potenţialul de a oferi un grad ridicat de avantaj competitiv în următorii 2 până la 10 ani (vezi Figura 1).

Trei teme ale tendinţelor tehnologice emergente

Evoluţia şi extinderea experienţelor imersive: Viitorul experienţei digitale este captivant. O colecţie de tehnologii emergente susţine astfel de experienţe prin reprezentări virtuale dinamice, medii şi ecosisteme ale clienţilor şi oamenilor, precum şi prin noi moduri de implicare a utilizatorilor. Cu aceste tehnologii, utilizatorii individuali îşi pot controla propriile date şi identităţi şi pot experimenta ecosisteme virtuale care pot fi integrate cu monedele digitale. Aceste tehnologii ajută la identificarea de noi moduri de interacţiune cu clienţii pentru a consolida sau deschide noi fluxuri de venit.

Tehnologiile de urmărit care oferă experienţe imersive în evoluţie şi extindere sunt metaverse, NFT, super-aplicaţii şi Web3, identitate descentralizată, oameni digitali, gemeni digitali ai clienţilor şi platforme interne de talente.

Automatizare AI accelerată: Adoptarea AI ia amploare ca parte integrantă a produselor, serviciilor şi soluţiilor. Acest lucru accelerează crearea de modele AI specializate care pot fi aplicate pentru a automatiza dezvoltarea, instruirea şi implementarea modelelor. Automatizarea AI reorientează rolul oamenilor în dezvoltarea AI, rezultând obţinerea de predicţii şi decizii mai precise, precum şi un timp mai redus pentru obţinerea beneficiilor aşteptate.

Tehnologiile care susţin automatizarea accelerată a AI sunt sistemele autonome, inteligenţa artificială cauzală (singura tehnologie care poate raţiona şi face alegeri aşa cum fac oamenii), modelele de bază, inteligenţa artificială de proiectare generativă şi generarea de coduri de învăţare automată (machine learning).

Livrare optimizată a rezultatelor de către experţii din anumite domenii tehnologice: Afacerile digitale de succes sunt construite, nu cumpărate. Un set de tehnologii emergente se concentrează pe comunităţile de dezvoltatori de produse, servicii şi soluţii, cum ar fi echipele de fuziune şi platformele pe care le folosesc. Aceste tehnologii oferă feedback şi informaţii care optimizează şi accelerează livrarea produselor, serviciilor şi soluţiilor şi cresc sustenabilitatea operaţiunilor de afaceri.

Tehnologiile critice care optimizează livrarea rezultatelor de către experţii din anumite domenii tehnologice sunt FinOps augmentate, ecosisteme de date în cloud, sustenabilitatea cloud, stocarea computaţională, arhitectura mesh de securitate cibernetică, observabilitatea datelor, guvernanţa dinamică a riscurilor, platformele cloud specifice industriilor, arhitectura minimă viabilă, dezvoltarea bazată pe observabilitate, OpenTelemetry şi ingineria platformelor, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb