"Găsim finanţare pentru 60-70% dintre clienţii noştri"

BIANCA DOBRESCU
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 8 septembrie 2014

"Găsim finanţare pentru 60-70% dintre clienţii noştri"

(Interviu cu domnul Arnaud Van Strien, director general IPSO Agricultura)

"John Deere alocă în fiecare zi un milion de dolari pentru cercetare"

Compania IPSO, parte a grupului francez Monnoyeur, este prezentă în ţara noastră începând cu 1992, prin divizia agricolă.

IPSO Agricultura este importator unic autorizat al maşinilor şi utilajelor John Deere.

Cu ocazia inaugurării noului sediu IPSO Agricultura, care îşi are sediul în apropierea localităţii Sânandrei, judeţul Timiş, domnul Arnaud Van Strien, director general IPSO Agricultura, ne-a acordat un interviu în care ne-a povestit despre activitatea firmei pe care o conduce.

Reporter: Ce rezultate financiare a obţinut IPSO Agricultura în primele şase luni ale acestui an (cifra de afaceri şi profit)? Ce câştig preconizaţi că veţi înregistra la finele anului?

Arnaud van Strien: Preconizăm să terminăm anul acesta cu o creştere a cifrei de afaceri între 10 şi 11% faţă de anul trecut. Cât despre câştig, este cam dificil de spus, sperăm să înregistrăm un profit cel puţin la fel de bun ca cel din 2013.

Reporter: Ce investiţii preconizaţi în următoarele luni în ţara noastră? Ce sume aţi bugetat pentru acestea?

Arnaud Van Strien: Tocmai am investit 2 milioane de euro în noul sediu IPSO Agricultura, din judeţul Timiş, care face parte dintr-o reţea de opt centre regionale principale şi şapte puncte de lucru IPSO. Acesta oferă soluţii complete pentru agricultură, distribuţie de maşini şi utilaje, piese de schimb şi service. În paleta de furnizori se numără mărci variate, de la renumitele John Deere, Manitou şi Kuhn, la Bednar FMT, Fliegl, Pichon, Perard, Kemper, Zurn, Geringhoff, Grasdorf, Laforge.

Mai mult, în următoarele nouă luni, intenţionăm să investim între patru şi cinci milioane de euro în deschiderea a două noi sedii.

Reporter: Cât de prezenţi sunteţi în agricultura românească?

Arnaud Van Strien: Dacă măsurăm asta prin numărul de sedii şi magazine, avem 15 puncte de vânzare, reprezentând una dintre cele mai dense reţele de acest gen din ţară. În ceea ce priveşte cota de piaţă, atât pe partea de utilaje agricole cât şi pe partea de tractoare, începând cu 2009 am devenit lideri de piaţă. Ne aflăm pe o poziţie destul de bună.

Reporter: Îmi puteţi spune care sunt produsele cele mai vândute?

Arnaud Van Strien: Dacă vorbim despre produsele cu cel mai mare succes, vă pot spune că acestea sunt tractoarele din gama cuprinsă între 50 de cai putere şi 560 de cai putere. Aşadar, tractoarele sunt cele mai căutate şi, implicit, cele mai vândute.

Reporter: Aveţi vreo formă de creditare? Pot agricultorii să achiziţioneze un tractor în rate?

Arnaud Van Strien: Desigur. În principal lucrăm cu instituţii financiare nebancare (IFN), dintre care îi pot enumera pe Dolce Leasing România, Leasing Solution şi IKB Leasing, care ne sprijină în acest sens.

Reporter: Cum priviţi fenomenul de ecologie care ia amploare în domeniul agriculturii?

Arnaud Van Strien: În vederea minimalizării impactului asupra mediului avem un program intern numit Contamination. Acesta stochează tot ce înseamnă deşeuri şi contaminare, ca să evităm poluarea.

Reporter: Investeşte John Deere în cercetare?

Arnaud Van Strien: Categoric. John Deere alocă în fiecare zi un milion de dolari pentru cercetare.

Reporter: John Deere ia în considerare trecerea utilajelor pe sistem de alimentare hibrid (adică nu folosirea doar a combustibililor fosili: benzină-motorină, ci a combustibililor fosili în combinaţie cu alimentare electrică) sau chiar alimentare integral ecologică din resurse regenerabile?

Arnaud Van Strien: Nu, pentru moment. Cel mai ecologic combustibil pe care îl folosesc este biodiesel-ul. Combustibilul pe care îl utilizează acum este acelaşi pentru autoturisme. Şi metoda care este aplicată la tehnologizare este aceeaşi de la autoturism fiindcă ajungem la nişte norme de poluare de Tier IV. Urmărim exact aceeasi traiectorie pe care o au autoturismele.

Reporter: Situaţia utilajelor în ţara noastră şi în general la agricultorii obişnuiti este una nefavorabilă, ele fiind foarte vechi şi depăşite tehnologic. Cum vedeţi această situaţie şi care este modul IPSO Agricultura de a acţiona în această privinţă?

Arnaud Van Strien: Ceea ce încercăm noi să furnizăm este finanţare, ca să sprijinim agricultorii. Găsim finanţare pentru 60-70% dintre clienţii noştri. Sunt instituţii financiare nebancare pe piaţă, ca BNP Paribas, IKB Leasing, Deutche Leasing ori Agricover, care s-au specializat şi evaluează dosarele mai rapid decât o bancă.

Reporter: Vă mulţumim!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb