Gazoductul Shah Deniz, oprit în urma unei explozii în Turcia

Ziarul BURSA #Internaţional / 26 august 2015

Fluxul gazoductului de la Shah Deniz, care aduce gaze naturale din Azerbaidjan, a fost oprit de o explozie în Turcia, luni seara, au anunţat marţi oficiali din sectorul energetic, unul afirmând că, în opinia sa, militanţi kurzi au sabotat conducta, relatează Reuters online.

Aceşti oficiali au declarat pentru Reuters că fluxul a fost oprit pe 3 august, pentru efectuarea unor lucrări de mentenenţă, şi a fost reluat pe 23 august, dar nu ajunsese încă la capacitate înainte de explozia de luni.

"În noaptea trecută (de luni spre marţi) a avut loc o explozie la conductă, de partea turcă, iar fluxul s-a oprit", a declarat un oficial de rang înalt, potrivit Mediafax.

Alt oficial a declarat că evaluarea pagubelor urma să înceapă marţi şi că data reluării livrărilor va fi cunoscută după aceste evaluări.

O altă explozie a vizat conducta, anterior, pe 4 august, după ce fluxul a fost oprit în vederea efectuării lucrărilor de mentenanţă. Explozia a avut loc la câteva zile după un atac al militanţilor din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) care a oprit alimentarea Turciei cu ţiţei din Irak.

Exploatarea Shah Deniz, cel mai mare zăcământ gazifer din Azerbaidjan, a fost dezvoltată în parteneriat între gigantul petrolier British Petroleum (BP), compania azeră de stat SOCAR şi alţii.

Turcia se confruntă cu un val de violenţe în ultimele săptămâni, în care PKK a atacat forţe de securitate şi infrastructuri turceşti, în timp ce Ankara a bombardat tabere PKK în nordul Irakului.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb