Gazprom şi Eni plănuiesc o nouă conductă către sud-estul Europei, care evită Turcia

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 25 iunie 2007

Gazprom şi compania petrolieră italiană Eni plănuiesc să construiască o nouă conductă, care să transporte gaz rusesc prin Marea Neagră, către Europa, plan care îl subminează pe cel anterior, de a extinde conducta care alimentează Turcia către sud-estul Europei, informează Reuters.

Conducta "South Stream", de 900 de kilomentri lungime, va ajunge la ţărmul bulgar, trecând pe teritoriile austriac şi sloven, pe de-o parte şi sud-italian pe de alte, a spus directorul general de la Eni, Paolo Scaroni, la o conferinţă la care a mai participat şi directorul adjunct al Gazprom, Alexander Medvedev.

O parte din gaz provine de pe câmpurile operate anterior de compania faliemntară Yukos. Conducta de 30 de miliarde de metri cubi ar putea alimenta şi Bulgaria şi Grecia, a spus ministrul energiei din Rusia, Victor Hristenko, pentru televiziunea Vesti-24.

"Costul proiectului şi împărţirea acestuia între parteneri se vor decide după studiul de fezabilitate, care este, în prezent, efectuat de compania italiană Saipem", a spus purtătorul de cuvânt al Gazprom, Denis Ignatiev. Saipem a fost angajată şi pentru conducta "Blue Stream", din Rusia către Turcia, deţinută în comun tot de Gazprom şi Eni. Gazprom a sugerat extinderea acestei conducte către sudul Europei şi Israel, însă planul ar intra în contradicţie cu noua South Stream.

"Vom continua să lucrăm cu Turcia şi să livrăm gaz pentru teritoriul acesteia şi mai departe, pentru Israel", a spus principalul purtător de cuvânt al Gazprom, Serghei Kuprianov. Acesta a refuzat să spună ce se va întâmpla cu planul de extindere a Blue Stream către sud-estul Europei.

South Stream ar putea elimina, de asemenea, speranţele că Gazprom se va alătura proiectului Nabucco, în valoare de 4,6 miliarde euro, condus de Austria şi care va transporta gaz caspic şi din Orientul Mijlociu către Europa, prin Turcia şi Balcani

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb