General Electric va vinde active de 20 miliarde de dolari

A.C.
Internaţional / 14 noiembrie 2017

General Electric va vinde active de 20 miliarde de dolari

General Electric (GE) îşi va restrânge semnificativ activităţile, prin vânzarea unor active de 20 de miliarde de dolari, pentru a se concentra pe aviaţie, energie şi sănătate, sectoare unde consideră că va obţine profit, cel mai mare grup industrial din Statele Unite încercând astfel să pună capăt stagnării preţului acţiunilor din ultimii 15 ani, potrivit Reuters.

Grupul cu o istorie de 125 de ani a redus la jumătate dividendele şi estimările referitoare la profitul anului 2018, urmând să intre într-o perioadă de tranziţie, potrivit planului de reorganizare prezentat de directorul general John Flannery.

General Electric va renunţa şi la 25% dintre angajaţii din administraţie, ceea ce va însemna desfiinţarea a 1.500 de posturi de la sediul central din Boston.

Acţiunile GE au scăzut luni cu 7,7%, la 18,9 dolari pe unitate, cel mai redus nivel atins în ultimii cinci ani, investitorii fiind îngrijoraţi că transformarea care va avea loc pe parcursul mai multor ani nu va reduce suficient cheltuielile şi nu va genera suficient numerar.

"Trebuie să reducă mai mult costurile. GE este încă o companie cu costuri duble la nivelul întregii organizaţii", a spus Scott Davis, analist la Melius Research.

Acţiunile GE au fost o investiţie moartă din septembrie 2001, când conducerea grupului a fost preluată de Jeff Immelt, care s-a pensionat recent.

General Electric, care a fost la un moment dat cea mai valoroasă companie americană tranzacţionată public, are acum o capitalizare de 168 de miliarde de dolari, sub o cincime din capitalizarea Apple, informează sursa.

Flannery, care a devenit director general la 1 august, a spus că "este în căutarea sufletului companiei" şi că se va concentra pe "readucerea oxigenului de numerar şi profit pentru companie".

Tranziţia va însemna vânzarea unor active de 20 de miliarde de dolari, care va include probabil renunţarea la afaceri precum cele din industria petrolului şi gazelor, instalaţii de iluminat şi transporturi şi închiderea de fabrici în toată lumea, potrivit analiştilor.

Conform sursei, GE intenţionează să renunţe la o participaţie de 62,5% la compania de servicii pentru industria petrolieră Baker Hughes, la câteva luni după o investiţie de mai multe miliarde de dolari în aceasta. Vânzarea va putea avea loc la sfârşitul lui 2019, cel mai devreme posibil după preluarea încheiată în luna iulie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb