Geoană cere DNA să se autosesizeze în cazul lui Mircea Băsescu

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 7 aprilie 2009

Preşedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoană, a solicitat, ieri, oficial, DNA să se autosesizeze cu privire la "cele 30 de hectare de teren obţinute de Mircea Băsescu", fratele preşedintelui Traian Băsescu, "printr-o sche­mă identică cu cea aplicată de Gabriel Popoviciu". Geoană a precizat, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, că face această solicitare atât în calitate de preşedinte al partidului, cât şi în calitate de preşedinte al Senatului.

"De asemenea, solicităm declanşarea aceloraşi proceduri pentru milionul de euro pe care Ioana Băsescu l-a avut la dispoziţie pentru achiziţionarea unui apartament de lux în zona proprietăţilor lui Popoviciu", a informat, totodată, liderul PSD.

El a solicitat şi un răspuns oficial de la Parchetul General în legătură cu cazul Costel Iancu. "Să ni se explice de ce un fruntaş PD-L, Costel Iancu, care a fost dovedit cu fapte sociale grave este judecat în stare de libertate şi Gigi Becali (...) este judecat în stare de arest. Credem că atunci când Justiţia aplică legea trebuie să o aplice cu egală măsură şi pentru apropiaţii preşedintelui şi pentru adversarii preşedintelui"", a adăugat Geoană.

Liderul PSD l-a acuzat pe şeful statului că are o strategie prin care urmăreşte deturnarea atenţiei opiniei publice de la propriile probleme şi ale anturajului apropiat şi de la criza economică care creează atât de multe probleme românilor.

În ultimele zile, a spus Geoană, "am asistat la o strategie deliberată de deturnare a atenţiei de la problemele sensibile pentru preşedinte şi credem că, în acest moment, obligaţia Justiţiei este de a se reîntoarce cu mult mai multă energie către aceste subiecte".

Pe de altă parte, el a solicitat structurilor statului să fie extrem de reţinute cu privire la acţiunile împotriva ziariştilor, afirmând că, în cazul în care nu există probe temeinice, instituţiile statului nu trebuie să întreţină "acest început de creare de stare de teroare".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb