Geoană, citat ca martor la DNA în dosarul lui Cătălin Voicu

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 4 mai 2010

Geoană, citat ca martor la DNA în dosarul lui Cătălin Voicu

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a fost citat, ieri, ca martor de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul în care senatorul social-democrat Cătălin Voicu a fost arestat pentru fapte de corupţie.

Mircea Geoană a susţinut că s-a prezentat la DNA fără avocat şi a precizat că a avut o discuţie "succintă" cu procurorii, fără a preciza însă şi conţinutul acesteia. "Am avut o discuţie foarte succintă în care am declarat chestiuni legate de întrebările care mi-au fost adresate", a spus preşedintele Senatului, Mircea Geoa-nă, la finalul audierilor, informează Mediafax.

În dosarul senatorului PSD, Cătălin Voicu, numele lui Mircea Geoană a fost vehiculat în calitate de preşedinte de partid. Mai exact, pe vremea când era preşedinte al PSD, Mircea Geoană ar fi intermediat o întâlnire între Cătălin Voicu şi vicepreşedintele PSD Dolj, Maria Schutz.

Maria Schutz a fost trimisă în judecată în ianuarie 2008 de către DNA pentru înşelăciune şi bancrută frauduloasă, care au dus la falimentarea Serelor Codlea, iar Cătălin Voi-cu ar fi intervenit în dosarul vice-preşedintelui PSD Dolj.

Mircea Geoană a susţinut că nu a intermediat, niciodată, o chestiune care să fie nelegală şi a calificat SMS-urile dintre el şi Maria Schultz, invocate de procurori, ca fiind "nişte minciuni".

Citarea lui Mircea Geoană ca martor în dosarul Voicu a stârnit mai multe reacţii din partea politicienilor din PSD, multe dintre acestea ironice. Ion Iliescu a apreciat că audierea lui Mircea Geoană nu constituie o surpriză, întrucât a devenit o obişnuinţă ca social-democraţii să fie citaţi la DNA: "E în spiritul vremii. Nu e nicio surpriză".

La rândul său, Adrian Năstase consideră că vizita lui Mircea Geoană la DNA reprezintă "o faptă creştinească" şi chiar "o datorie cetăţenească".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb